Polar introduceert de nieuwe Polar Vantage V3, de sport smartwatch die meer informatie meet van het menselijk lichaam dan ooit tevoren

door 14 okt, 2023Gadgets, Gadgets en apps0 Reacties

Select 2024Select 2024

Polar, al bijna 50 jaar leider op het gebied van sport- en fitness ‘wearables’, heeft de Polar Vantage V3 aangekondigd. Met de geheel nieuwe Polar Elixir™-biosensor meettechnologie is het Polar’s meest vooruitstrevende sporthorloge. Dit horloge biedt uiterst precieze gegevens en persoonlijke begeleiding aan elke sporter die het maximale eruit wil halen.

De Polar Vantage V3 meet meer bio-markers dan al zijn voorgangers

De Polar Elixir™ biosensor meettechnologie meet meer informatie van het menselijk lichaam dan ooit tevoren. De volgende nieuwe of verbeterde meetinstrumenten vind je nu op dit horloge: 

 • Pols ECG
  Dankzij de ingebouwde ECG sensor kun je met de Polar Vantage V3 binnen 30 seconden een elektrocardiogram maken, waarmee de elektrische signalen van je hart worden gemeten. Dit geeft inzicht in je algehele gezondheid zodat je het makkelijker wordt om te beoordelen hoe hard je kunt trainen die dag en hoe je je herstel kunt optimaliseren.
 • Meet de zuurstofsaturatie in je bloed
  Het horloge heeft een SpO2 sensor die de zuurstof saturatie in je bloed meet. Dit is een belangrijke indicator bij het trainen op hoogte. Het nauwkeurigheidsniveau van de sensor is vergelijkbaar met dat van in de handel verkrijgbare vingertop pulsoximeters.
 • Meet je huidtemperatuur ’s nachts 
  De Polar Vantage V3 meet ’s nachts automatisch je huidtemperatuur, wat waardevolle inzichten biedt in je algehele gezondheid. Vrouwen kunnen deze inzichten in de huidtemperatuur gebruiken om een ​​beter inzicht te krijgen in de specifieke fase van hun menstruatiecyclus.
 • De meest nauwkeurige polshartslagmeting met Polar’s Gen-4 OHR
  25% nauwkeurigere metingen in veel van de meest populaire sporten, waaronder hardlopen en fietsen. Dit komt door het verbeteren van het algoritme, een opnieuw ontworpen sensorstructuur die lichtlekkage vermindert en minder verstoringen veroorzaakt door armbewegingen.

Nog meer verbeteringen ten opzichte van de Polar Vantage V2

 • Voor avontuurlijke sporters is de Vantage V3 uitgerust met offline kaarten, zodat je altijd en overal je weg kunt vinden. Functies zoals track-back, turn-by-turn begeleiding in combinatie met Komoot, en Hill Splitter™ stellen je in staat op elke plek te trainen waar je maar wil. 
 • De dual frequency GPS meet afstanden nauwkeuriger en met minder interferentie van gebouwen en slecht weer.
 • Zelfs met het grotere en helderdere scherm heeft de Vantage V3 een batterijduur die dagen langer meegaat. De gebruiker kan in de energiebesparende modus tot 140 uur trainen op één sessie, en tot acht volledige dagen horlogemodus.
 • Het horloge beschikt over een helder 1,39-inch AMOLED-touchscreen, dat dichter bij de randen is uitgebreid, waardoor gebruikers een groter weergavegebied krijgen: het grootste scherm op een Polar-horloge tot nu toe. Met 462ppi ziet de inhoud er indrukwekkend scherp en levendig uit.
 • Met een 129% hogere CPU-snelheid vergeleken met Vantage V2 en 32 GB interne opslag. 
 • Voor zwemmers gebruikt het horloge de barometer functie (waardoor de zwemafstand nog nauwkeuriger wordt).

Beschikbaarheid en prijzen

Wereldwijd verkrijgbaar op geselecteerde retailers zoals Bol en RunningDirect en op Polar.com voor € 599,90. Bestellingen op Polar.com worden op 25 oktober verzonden. Beschikbaarheid in de winkels start op 25 oktober. Een gecombineerde Polar Vantage V3 plus Polar H10 hartslagmeterset is ook te koop voor € 649,90.

Tags: Polar

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Download gratis de vernieuwde app van de CPC Loop

Download gratis de vernieuwde app van de CPC Loop

Over 3 weken is alweer de 48e editie van de CPC Loop in Den Haag. Voor deze editie is de eventapp vernieuwd. Via deze app kun je gemakkelijk de laatste eventinformatie vinden en ontvang je updates over het event. Ook is het voor toeschouwers...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!