Datum Marathon Amersfoort definitief naar 26 mei

door 15 okt, 2023Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024

Hardlopers en wandelaars kunnen op zondag 26 mei de 13e editie van de Marathon Amersfoort lopen. De datum is met een paar weken vervroegd om het risico te verkleinen dat er weer in hoge temperaturen moet worden gelopen. Mik Borsten, Race Director; “We lopen er al een paar jaar tegenaan dat het vrij warm is in juni en dat geeft ons als organisatie extra verantwoordelijkheid, en de lopers en wandelaars een grotere uitdaging. Terwijl het evenement bedoeld is als een laagdrempelig, lokaal en sociaal sportevenement”.

Amersfoort Marathon
Foto: Rob van Effere

Afgelopen juni liep de temperatuur zelfs op naar bijna 30 graden. We hebben toen snel moeten schakelen, aldus Borsten. Maar het is ons gelukt om het evenement in te korten. Wel ten koste van de 25km walk en de 21km run. Bestuur en organisatie hebben mede daardoor, na een uitgebreide evaluatie, besloten om de datum definitief naar voren te halen. Dus ook komende jaren. “We hopen met deze keuze de kans op betere temperaturen te vergroten, aldus Mik”. We willen dat lopers, wandelaars en bezoekers lekker kunnen genieten van de sfeer met DJ’s, orkesten en bandjes. Het evenement verplaatsen naar het najaar wilde de organisatie niet. Dat verandert het karakter van het evenement te veel.

De eerste reacties vanuit het netwerk zijn positief. De verwachting is dat het aantrekkelijker wordt voor lopers en wandelaars om mee te doen. Ook de wethouder sport en bewegen van Amersfoort, Ben van Koningsveld is positief over het besluit. “Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen sporten en bewegen. Dat is letterlijk wat De Marathon Amersfoort biedt voor een hele grote groep. Met veel mensen tegelijk een mooie uitdaging aangaan, ieder op zijn eigen niveau. De keuze om het evenement enkele weken naar voren te halen met een grotere kans op koeler weer is verstandig. Ik zou zeggen tegen al die scholen, bedrijven en deelnemers: begin op tijd met trainen voor dit fantastische sportieve stadsevenement!””.

Over Marathon Amersfoort

De Marathon Amersfoort heeft als doel zoveel mogelijk Amersfoorters te laten kennis maken met de gezonde effecten van wandelen en hardlopen. 2024 is de 13e editie van het evenement. Ook door het jaar heen organiseert Marathon Amersfoort activiteiten om zoveel mogelijk Amersfoorters in beweging te laten komen ter voorbereiding op het evenement. Deelname aan de maandelijkse ParkRuns en de beweegrondjes is gratis, alsmede de 30km trail in februari. Zo wil Marathon Amersfoort een bijdrage leveren aan de ambitie van een gezonde stad.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

Morgen dag 4 van de EK Atletiek in Rome met TeamNL aan de start van d 4x400 en 4x100 meter estafette. Ook zien we Femke Bol, Cathelijn Peeters en Nick Smidt in de finale van de 400 meter horden. En staan Diane van Es, Jasmijn Lau, Jennifer...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 3

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 3

Morgen dag 3 van de EK Atletiek in Rome met Filmon Tesfu, Anne Luijten en Jacelyn Gruppen die aan de start staan van de halve Marathon. Taymir Burnet staat aan de start van de 200 meter en Femke Bol en Cathelijn Peeters komen uit op de 400 meter...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

Morgen de laatste dag van de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL aan de start van de estafette races en Noah Schutte aa de start van de 10.000 meter. Bekijk je het schema via je telefoon? Kantel dan je scherm om het extra goed te kunnen zien! Dag 6:...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!