Mini Zevenheuvelenloop nu ook voor kids met visuele beperking; race voor St. Maartenschool keert terug

door 26 okt, 2023Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Mini Zevenheuvelenloop

Zaterdag 18 en zondag 19 november is het NN Running Blind Weekend bij de NN Zevenheuvelenloop. Nieuw daarbij is dit jaar de ‘NN Mini Running Blind’. Jongeren met een visuele beperking kunnen op 18 november deelnemen aan de 400 of 800 meter van de NN Mini Zevenheuvelenloop. Ook de race voor kinderen van de St. Maartenschool staat weer op het programma.

Schitteren op de Groesbeekseweg

Op zaterdagavond geeft veertienvoudig Nederlands kampioen en toernooidirecteur van het NN Running Blind Weekend, Michel Butter, het startschot voor het NN Mini Running Blind. Kinderen met een visuele beperking lopen dan – samen met een buddy – 800 meter met start en finish op de Groesbeekseweg. Het NN Running Blind Weekend is een initiatief van Uniek Sporten in samenwerking met Nationale-Nederlanden.

Ook race voor St. Maartenschool keert terug

De St. Maartenschool is een school voor leerlingen met een lichamelijke of meervoudige beperking en voor langdurig zieke kinderen. Met hun eigen race bij de NN Mini Zevenheuvelenloop krijgen ze voor het tweede jaar op rij de kans om te schitteren op het parcours waar later in het weekend de toplopers aan de NN Zevenheuvelenloop deelnemen.

De deelnemers aan de race mogen een begeleider meenemen. Er is plaats voor 60 kinderen van de St. Maartenschool en hun begeleiders. Samen leggen ze een ronde van 400 of 800 meter af op de Groesbeekseweg, samen met de NN Mini Running Blind deelnemers. Een speciale gast zal het startsein geven om 15:30 uur. Direct hierna volgen de groepen 1 tot en met 8 van reguliere basisscholen in de regio. Om 19:00 uur start de NN Zevenheuvelennacht.

Lekker racen en plezier

Alexander Vandevelde, directeur Stichting Zevenheuvelenloop: “Afgelopen jaar hebben we intens genoten van de ‘Maartens Mini’. We vinden het mooi en leuk dat we nu niet alleen de kinderen van de St. Maartenschool wederom de kans kunnen geven om lekker te racen, maar ook kids met een visuele beperking! Hun deelname sluit aan bij onze doelstelling om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen en ze het plezier van deelname aan ons evenement te laten ervaren.”

Gaby Korfage, directeur St. Maartenschool: “Onze leerlingen houden van lekker racen; in een rolstoel, met een racerunner of rennend. Gewoon mee mogen doen net als alle kinderen vinden wij heel belangrijk. Daarom vinden we het harstikke mooi dat de organisatie dit mogelijk maakt.”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Tilburg Ten Miles opent inschrijvingen voor 35e editie

Tilburg Ten Miles opent inschrijvingen voor 35e editie

De inschrijvingen voor de 35e editie van de CZ Tilburg Ten Miles, het gezelligste loopfeest van Midden-Brabant, zijn officieel geopend! Dit sportieve evenement vindt plaats op zaterdag 28 en zondag 29 september. Het belooft weer een weekend vol...

Nieuwe parcours Maastrichts Mooiste valt in de smaak

Nieuwe parcours Maastrichts Mooiste valt in de smaak

Op zondag 9 juni keert het gezelligste hardloopevenement van Maastricht weer terug naar de Van Hasseltkade en de Markt. Dit jaar met een vernieuwd parcours op de 10 Engelse Mijl waarbij deelnemers écht het mooiste van Maastricht ontdekken. Parcours...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!