Inschrijving Amsterdam Marathon 2024 is geopend

door 30 okt, 2023Evenementen0 Reacties

Amsterdam Marathon start

De inschrijving voor de 48e editie van de TCS Amsterdam Marathon is geopend. Op zondag 20 oktober 2024 kunnen maximaal 45.000 hardlopers meedoen aan de Platinum Label marathon, die bekend staat om het snelle én aantrekkelijke parcours door onze hoofdstad. Er is een gelimiteerd aantal startplekken beschikbaar voor het Olympisch Stadion, daarna gaan de tickets met een startplek buiten het stadion in de verkoop. Naast de klassieke afstand kan er vanaf vandaag ook worden ingeschreven voor de Mizuno Halve Marathon. Alle afstanden waren afgelopen jaar vroegtijdig uitverkocht, dus wees er op tijd en schrijf je direct in via www.tcsamsterdammarathon.nl.

Extra startbewijzen hele marathon

Voor de diverse onderdelen van de TCS Amsterdam Marathon zijn de onderstaande limieten vastgesteld. Afgelopen jaar groeide de hele marathon al door naar 20.000 deelnemers, dit jaar creëert Sportorganisatie Le Champion nog meer capaciteit met 2.500 extra startplekken. Het evenement is daarmee de grootste marathon van Nederland. Inschrijven voor de TCS 8 km en de Kids Run is mogelijk vanaf maandag 5 februari 2024.

  • TCS Marathon: 22.500
    • Start Area A Olympisch Stadion: 15.000
    • Start Area B Stadionweg: 7.500
  • Mizuno Halve Marathon: 19.500
  • TCS 8 km: 3.500
  • Kids Run: 1.000

Meedoen kan dit jaar ook weer via KWF Ren tegen kanker. Bij een minimale sponsoropbrengst van € 500 ontvang je een gratis startbewijs. De opbrengst komt ten goede aan baanbrekend kankeronderzoek in het Cancer Center Amsterdam. Deelnemers en partners haalden bij de afgelopen editie een recordopbrengst van ruim 1,1 miljoen euro op.

Internationale marathon

De TCS Amsterdam Marathon heeft een enorme aantrekkingskracht op marathonlopers uit de hele wereld. In 2023 kwam maar liefst 65% van de deelnemers op de hoofdafstand uit het buitenland en stonden er meer dan 130 verschillende nationaliteiten aan de start. Highlights in het parcours zijn de start en finish in het iconische Olympisch Stadion uit 1928, het Rijksmuseum, het Vondelpark, de Amstel, de Heineken Experience en de Zuidas.

Platinum Label

De TCS Amsterdam Marathon is een World Athletics Platinum Label wedstrijd. In de wereld zijn er enkele andere marathons die in het bezit zijn van het Platinum Label, waaronder de zes World Marathon Majors (Tokyo, Londen, Boston, Berlijn, Chicago en New York). Amsterdam is de enige marathon in Nederland die deze status heeft. Het parcoursrecord van de mannen staat op 2.03.39 (Tamirat Tola, 2021) en bij de vrouwen op 2.17.20 (Almaz Ayana, 2022).

Compleet sportweekend

Naast de hardlooponderdelen op zondag is er vanaf donderdag een Marathon Expo in Sporthallen Zuid en wordt op zaterdagochtend vanaf het Museumplein de Good Morning City Run georganiseerd. Op zaterdag vindt vanaf het Olympisch Stadion ook de Amsterdam City Walk plaats. Organisator Le Champion werkt nog aan het definitieve programma voor het gehele marathon weekend.

Ga voor meer informatie en inschrijven naar www.tcsamsterdamarathon.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops
Yoga voor hardlopers

Lees ook

Deelnemerslimiet Egmond Halve Marathon bereikt

Deelnemerslimiet Egmond Halve Marathon bereikt

De belangstelling voor de NN Egmond Halve Marathon, op zondag 14 januari, is dit jaar enorm groot. Ruim een maand voor de start van de 49e editie zijn alle 13.500 startbewijzen voor de halve marathon vergeven. Niet eerder werd de deelnemerslimiet,...

UrbanCityRun053 2023 uitverkocht

UrbanCityRun053 2023 uitverkocht

Wegens overweldigend succes is de vijfde editie van de UrbanCityRun053 2023 helemaal uitverkocht. Dat betekent dat er op aanstaande zondag 10 december 1650 enthousiaste deelnemers aan de start staan om mee te doen met deze verkenningsloop van 5 of...

Pin It on Pinterest