Startbewijzen Egmond Halve Marathon 2024 vliegen de deur uit

door 4 nov, 2023Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Egmond Halve Marathon strand

De NN Egmond Halve Marathon trekt op de tweede zondag van januari jaarlijks een grote stroom lopers naar de Noord-Hollandse badplaats Egmond aan Zee. De belangstelling voor dé winterklassieker is dit jaar opvallend groot. Meer dan 11.500 hardlopers schreven zich de afgelopen maanden al in. Er zijn voor de halve marathon nog maar 3.000 startbewijzen beschikbaar. 

Op dit moment staan er al meer dan 10.000 hardlopers ingeschreven voor de meest legendarische halve marathon van Nederland. Naast de vele duizenden individuele hardlopers doen ook jaarlijks honderden bedrijventeams mee aan de businessloop. De winterklassieker met roemruchte historie is één van de zwaarste halve marathons van Nederland. Het parcours over 21,1 km voert de deelnemers over het strand en door het Noordhollands Duinreservaat. De vaak zware weersomstandigheden zorgen ervoor dat elke editie weer anders is.  

Kwart marathon

Naast de halve marathon is het ook mogelijk om een kwart marathon te lopen. De ideale afstand voor beginnende hardlopers of liefhebbers van een kortere afstand. Na de start op de Boulevard Noord lopen deelnemers eerst een rondje door de Noord-Hollandse badplaats. Via de hoofdstrandopgang over het strand tot Egmond-Binnen, zo’n twee kilometer. Na een behoorlijke klim volgen de verharde wegen tot Egmond aan Zee. Via de Bloedweg komen deelnemers Egmond aan Zee weer binnen en is het nog 500 meter tot de finish op de Zeeweg. 

Getij

Het verloop van het evenement wordt elk jaar grotendeels bepaald door de weersomstandigheden. De deelnemers lopen over een breed strand. Het water staat namelijk om 5:47 en 18:06 uur op de hoogste stand. Om 13:39 uur staat het water op de laagste stand.

Inschrijven voor de 49e editie is nog mogelijk t/m 1 januari 2024 of eerder bij het bereiken van de deelnemerslimiet. Deelnemers kunnen kiezen uit de halve (21,1 km) of kwart marathon (10,5 km). Daarnaast kunnen hardlopers met een beperking meedoen aan de NN Egmond Heroes Run en kinderen tussen de 4 en 13 jaar kunnen zich opgeven voor de Egmond Mini Marathon (1 of 2 km).

Meer info is te vinden op www.nnegmondhalvemarathon.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

Morgen dag 4 van de EK Atletiek in Rome met TeamNL aan de start van d 4x400 en 4x100 meter estafette. Ook zien we Femke Bol, Cathelijn Peeters en Nick Smidt in de finale van de 400 meter horden. En staan Diane van Es, Jasmijn Lau, Jennifer...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 3

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 3

Morgen dag 3 van de EK Atletiek in Rome met Filmon Tesfu, Anne Luijten en Jacelyn Gruppen die aan de start staan van de halve Marathon. Taymir Burnet staat aan de start van de 200 meter en Femke Bol en Cathelijn Peeters komen uit op de 400 meter...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

Morgen de laatste dag van de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL aan de start van de estafette races en Noah Schutte aa de start van de 10.000 meter. Bekijk je het schema via je telefoon? Kantel dan je scherm om het extra goed te kunnen zien! Dag 6:...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!