Rennend naar de toekomst: TCS onthult technologie om de prestaties van atleten te optimaliseren

door 8 nov, 2023Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Technologie speelt een steeds grotere rol bij het verbeteren van de prestaties van atleten. TCS heeft gedemonstreerd hoe digital twin-technologie een grote invloed zal hebben op toekomstige prestaties.

De impact van technologie op sport is al merkbaar. Tamirat Tola won afgelopen weekend de TCS NYC Marathon met een tijd van 2 uur, 4 minuten en 58 seconden. In oktober voltooide Kelvin Kiptum de marathon van Chicago in 2:00:35, waarmee hij het record dat mede-Keniaanse langeafstandsloper Eliud Kipchoge in 2022 vestigde met 34 seconden versloeg. Deze prestaties benadrukken het potentieel van technologische ontwikkelingen in schoeisel, temperatuur-regulerende kleding en draagbare technologie.

TCS ziet deze trend in de nabije toekomst groeien naar digital twins van vitale organen zoals het hart, de huid en de neus. Deze digitale kopieën kunnen simulaties bieden voor stresstests, optimale luchtstroom en hydratatie. Digital twin-technologie zal de manier veranderen waarop topatleten trainen, aan wedstrijden meedoen en hun gezondheid onderhouden, terwijl het de kracht en het potentieel van gepersonaliseerde gezondheid en welzijn aan het grote publiek laat zien.

Rennend naar de toekomst: TCS onthult technologie om de prestaties van atleten te optimaliseren

Digital twins

The future is now: de kampioen van de Boston Marathon en tweevoudig Olympiër Des Linden ontving een digital twin hart ontworpen door TCS. Deze digitale kopie van haar hart zal haar atletische prestaties optimaliseren en gepersonaliseerde gezondheidszorg bieden.

Een digital twin hart omvat een reeks baanbrekende functies:

  1. Realtime monitoring: Een digital twin hart kan continu cardiovasculaire parameters monitoren, waaronder hartslag, de bloedstroom en zuurstofniveaus, en geeft direct feedback tijdens een training en wedstrijd. Deze realtime gegevens stellen sporters in staat om weloverwogen beslissingen te nemen over hun training, herstel en wedstrijdstrategie.
  2. Simulaties: Een digital twin hart maakt eindeloze simulaties met verschillende trainingsscenario’s mogelijk. Door in de digitale wereld te trainen kan een atleet zich voorbereiden op topprestaties in de echte wereld, ongeacht de omstandigheden op de wedstrijddag.
  3. Gepersonaliseerde gezondheidszorg: Een digital twin hart vertegenwoordigt het samenkomen van sportwetenschap en gepersonaliseerde geneeskunde. Met de inzichten die worden verzameld uit het digital twin hart van een persoon kunnen individuele interventies in de gezondheidszorg en behandelplannen worden ontwikkeld.

“Bij TCS hebben we een grote passie voor sport en voor technologie die menselijke prestaties verbetert en een gezonde levensstijl bevordert”, zegt Josu Devasia, Country Head, TCS Nederland. “Technologie en innovatie gaan de sport voorgoed veranderen. Een digital twin hart bijvoorbeeld vertegenwoordigt een belangrijke sprong voorwaarts in de integratie van technologie, sportwetenschap en gezondheidszorg. Ik ben er trots op dat TCS vooroploopt in deze ontwikkelingen. Samen rennen we zo naar de toekomst.”

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

Morgen beginnen de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL in de finale van de 4x400 meter estafette (mix) en Maureen Koster in de finale van de 5.000 meter. Verder komen Nadine Visser en Maayke Tjin A-Lim uit op de 100 meter horden. Mark Heiden, Job...

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Deze week beginnen de EK Atletiek in Rome in het Stadio Olimpico. De EK Atletiek worden gehouden van 7 tot en met 12 juni 2024. RunningPlus heeft hieronder een tijdschema van de EK Atletiek onder elkaar gezet, zo weet je precies wat wanneer is en...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!