Jacob Kiplimo evenaart wereldrecord 15km bij Zevenheuvelenloop

door 19 nov, 2023Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Jacob Kiplimo evenaart wereldrecord 15km bij Zevenheuvelenloop
Foto: Zevenheuvelenloop. Fotograaf: Tijn Dekkers

De Oegandees Jacob Kiplimo heeft vanmiddag het wereldrecord van zijn landgenoot Joshua Cheptegei geëvenaard. Kiplimo vloog over de heuvels en finishte uiteindelijk bizar snel in 41.05, exact dezelfde tijd als het eerdere wereldrecord. Bij de vrouwen wist de Keniaanse Beatrice Chepkoech haar winst van vorig jaar te prolongeren in een tijd van 47.12. Tweede werd Lonah Salpeter in 47.55 minuten.

Vol vertrouwen

Kiplimo stond vol vertrouwen aan de start. Hij gaf aan niet per se voor een wereldrecord te gaan, maar keek uit naar de Nijmeegse heuvels. De eerste kilometers bleef de top nog relatief dicht bij elkaar. Na 6 kilometer wist Kiplimo het eerste gat te slaan. De winnaar van vorig jaar, Rogers Kibet, moest afhaken en kwam uiteindelijk als nummer 2 over de finish in 42.43.

Snelste Nederlanders

Bij de Nederlandse mannen was Mike Foppen heel dicht bij de winst; in de laatste meters zag hij Filmon Tesfu als eerste over de streep gaan in een tijd van 44.00 minuten rond, slechts één seconde voor de geboren Nijmegenaar. Jill Holterman trok bij de vrouwen aan het langste eind; de Zaandamse wist in voorbereiding voor haar Olympische spelen 49.59 te noteren.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!