Juan Zijderlaan en Nina Owen naar winst uitverkochte Zevenheuvelennacht

door 19 nov, 2023Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Zevenheuvelennacht
Foto: NN Zevenheuvelennacht. Fotograaf: Paul Wijsen

Juan Zijderlaan en Nina Owen hebben de 9e NN Zevenheuvelennacht gewonnen. Zijderlaan finishte in 20:32, slechts 9 seconden boven het parcoursrecord van vorig jaar, gelopen door Stan Schipperen. Tweede en derde werden Team Zevenheuvelen atleten Milan van der Meer en Stefan Nillessen. Bij de vrouwen was de strijd sneller gestreden: Nina Owen finishte met ruim een minuut voorsprong op Team Zevenheuvelen atlete Lisa Tassche, en anderhalve minuut op nummer drie Bronwyn Humphrys. De duizenden deelnemers werden onderweg getrakteerd op verlichte straten en feestelijke sfeer langs het parcours. Voorafgaand aan de 7 kilometer deden zo’n 1000 kinderen mee aan de NN Mini Zevenheuvelenloop.

Hoog tempo

Ondanks de regenachtige omstandigheden gingen de atleten direct vanaf de start in hoog tempo over het parcours. Lange tijd bleef de top van de mannen dicht bij elkaar; na zo’n 5 kilometer ontsnapte de top 3 aan de achtervolgers, waarna Juan Zijderlaan aan het langste eind trok. Teamgenoten Milan van der Meer en Stefan Nillessen moesten het onderspit delven maar finishten desondanks in mooie tijden (20.45 en 20.48).

Nina Owen was bij de vrouwen de overtuigende winnares, met ruim een minuut voorsprong op nummer 2 Tassche. De jonge Team Zevenheuvelen atlete liep één dag voor haar vijftiende verjaardag een minuut sneller dan afgelopen jaar. De Australische Bronwyn Humphrys, woonachtig in Haarlem, werd derde in een verdienstelijke tijd van 26:48.

Recordaantal deelnemers bij NN Mini Zevenheuvelenloop

De ‘junior’ versie van de herfstklassieker verwelkomde zaterdagmiddag zo’n 1000 kinderen op de Groesbeekseweg. De NN Mini Zevenheuvelenloop werd afgetrapt door de kinderen van de St. Maartenschool, onder begeleiding van onder andere politie. Michel Butter, toernooidirecteur van het NN Running Blind weekend en oud marathontopper gaf het startschot voor de race. Voor de tweede keer deden kinderen met een beperking mee aan de kinderloop van de NN Zevenheuvelenloop.

Muziek, licht en feest

De bijna 7000 finishers konden onderweg weer genieten van de spectaculaire verlichting aan de route, maar ook van feestelijk geklede mededeelnemers. Na 2 kilometer ging het parcours door de eerste lichtstraat, die helaas deels in het water viel door kortsluiting. Gelukkig konden lopers ook op de Louiseweg, Johannaweg en Gelderselaan genieten van een bijzondere mix van licht en muziek. Op de Groesbeekseweg wachtte de lopers tot slot een warm welkom door de feestelijke beats van de DJ en het talrijke publiek.

Vandaag doet de rest van de 24.000 deelnemers mee aan de 38e NN Zevenheuvelenloop. Uitslagen van de NN Zevenheuvelennacht staan op www.nnzevenheuvelenloop.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!