Warandeloop Tilburg opnieuw selectiewedstrijd voor het Europees Kampioenschap Cross 2023

door 21 nov, 2023Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024

De Warandeloop Tilburg powered by Capi Europe vindt dit jaar voor de 64 ste keer plaats op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 november in de Oude Warande / Stadsbos013. De selectiewedstrijden voor het Europese Kampioenschappen Cross in Brussel zijn traditiegetrouw topprogramma’s op zondagmiddag.

Cross gala

Mannen 10 km

Bij de mannen zal de Nederlandse strijd met name gaan om Noah Schutte (meervoudig Nederlands Kampioen), Filmon Tesfu (2 e NK Cross 2022), Tom Hendrikse (1 e NK Cross 2023), Bas van Hooren en de Brabantse troef Stan Schipperen (3 e bij NK Cross 2022). Ook Frank Futselaar is in staat om het dit veld moeilijk te maken.

Vrouwen 8 km

Verrassing van vorig jaar Veerle Bakker (1 e NK Cross 2023) vindt met name concurrentie van Ineke van Koldam (3 e NK Cross 2023), Ruth van der Meijden (meervoudig kampioene cross) en Jacelyn Gruppen (2 e NK Cross 2023).

Internationaal veld

Zowel bij de mannen als bij de vrouwen komen atleten aan de start die het de Nederlanders erg moeilijk gaan maken om de overall winst te pakken.

Bij de mannen is er geduchte concurrentie van de meervoudig Duits kampioen en verdienstelijk EK loper, Nils Voigt. Zuiderbuur Pieter Jan Hannes (BEL) heeft in het verleden al mooie prestaties neer gezet in Tilburg. Verder zal een sterk Spaans veld deelnemen waarbij we Ilias Fifa, 2 e bij EK 2023, in gaten moeten houden. Ook Noorwegen zal met Senay Fissehatsion het de Nederlanders moeilijk kunnen maken.

Bij de vrouwen verdedigt winnares van de Warandeloop 2023, Sarah Lahti (SWE), haar titel. Zij presteerde in 2023 erg goed bij de Gold Label Crosses. Samen met de Finse Nathalie Blomqvist, de Bulgaarse Militsa Mircheva en de Ierse Mary Mulhare verwachten we een spannende race.

Korte cross

De korte cross belooft een snelle wedstrijd te worden. De beslissing moet vallen op 1875 meter. Bij de korte cross mannen staat Nick Marsman (winnaar 2022) opnieuw aan de start. Internationaal kan hij flinke tegenstand verwachten van de Belg Sven Bombeke.

Bij de korte cross vrouwen zullen Jetske van Kampen en Dagmar Smid opnieuw de podium plaatsen van 2022 verdedigen. Voor de buitenlandse tegenstand zijn bij de vrouwen korte cross de ogen gericht op Line Kalstrup Schulz (DEN) en de Belgische Jenna Wyns (vier maal Belgisch kampioene).

Europees Kampioenschap Cross Country

De Warandeloop Tilburg maakt onderdeel uit van de World Cross Country tour en geldt als selectiewedstrijd voor het Europees Kampioenschap Cross Country op 10 december in Brussel.

De Warandeloop Tilburg maakt tevens deel uit van de Atletiekunie Cross Country Series, voor meer informatiega je naar www.warandeloop.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

Morgen dag 4 van de EK Atletiek in Rome met TeamNL aan de start van d 4x400 en 4x100 meter estafette. Ook zien we Femke Bol, Cathelijn Peeters en Nick Smidt in de finale van de 400 meter horden. En staan Diane van Es, Jasmijn Lau, Jennifer...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 3

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 3

Morgen dag 3 van de EK Atletiek in Rome met Filmon Tesfu, Anne Luijten en Jacelyn Gruppen die aan de start staan van de halve Marathon. Taymir Burnet staat aan de start van de 200 meter en Femke Bol en Cathelijn Peeters komen uit op de 400 meter...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

Morgen de laatste dag van de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL aan de start van de estafette races en Noah Schutte aa de start van de 10.000 meter. Bekijk je het schema via je telefoon? Kantel dan je scherm om het extra goed te kunnen zien! Dag 6:...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!