Ren jij met ons mee tijdens de eerste editie Urban Trail Leiden?

door 27 nov, 2023Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024

Rennen door de mooiste gebouwen, straatjes en grachten van Leiden? Dat kan tijdens de KLM Urban Trail Leiden op zondag 3 december. Dit unieke hardloopconcept komt voor de eerste keer naar de binnenstad en het parcours is nu bekend! Leidse highlights zoals Rijksmuseum Boerhaave, de Oude Sterrewacht en Hortus Botanicus Leiden zullen ontdekt worden.

Parcours Urban Trail Leiden

Een uniek Urban Trail parcours

Het historische Leiden is het decor van een bijzonder hardloopavontuur dat deelnemers door de meest iconische en verrassende plekken van de stad zal leiden. Het parcours laat de rijke geschiedenis, moderniteit en de verborgen juweeltjes van de Sleutelstad zien. Hardlopers zullen niet alleen door de straten rennen, maar ook door historische gebouwen en culturele hotspots. Zo gaat het parcours door museum De Lakenhal waar het roemruchte verleden van de stad in verschillende collecties wordt getoond. Maar ook de iconische Burcht van Leiden en Hortus Botanicus worden bezocht. Zo wordt Leiden op een unieke manier (her)ontdekt.  

De start- en finishlocatie is op de sportvelden tegenover het Universitair Sportcentrum Leiden op het Goliuspad. Het parcours bestaat uit twee routes, een korte en een lange route. De korte afstand is ongeveer 6,5 kilometer terwijl de lange route 10,5 kilometer aandoet. Het is een toegankelijk evenement waaraan iedereen mee kan doen. Hardloopniveaus doen er namelijk niet toe en er is ook geen tijdsregistratie. De KLM Urban Trail Leiden is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een leuke, gezellige run waarbij cultuur en architectuur samenkomen. Deze sportieve ontdekkingstocht is nóg leuker om te lopen samen met vrienden, familie en collega’s. Trommel jouw hardloopmaatjes op en loop het unieke parcours samen. De parcourskaart en alle deelnemende locaties zijn te vinden op www.leidenurbantrail.nl/parcours-en-locaties.

KLM Urban Trail Series

Hardlopen is leuk, maakt je fitter en je kunt het altijd en overal doen. Daarom is KLM supporter van running en naamgever van de KLM Urban Trail Series, een serie van twaalf bijzondere runs door heel Nederland.

Ook meedoen?

Inschrijven voor de KLM Urban Trail Leiden op zondag 3 december is nog steeds mogelijk. Kijk op www.leidenurbantrail.nl voor meer informatie.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

Morgen de laatste dag van de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL aan de start van de estafette races en Noah Schutte aa de start van de 10.000 meter. Bekijk je het schema via je telefoon? Kantel dan je scherm om het extra goed te kunnen zien! Dag 6:...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 4

Morgen dag 4 van de EK Atletiek in Rome met Tasa Jiya Die uitkomt op de 200 meter en Noah Baltus op de 1.500 meter. Ook staan Femke Bol, Cathelijn Peeters en Nick Smidt aan de start van de 400 meter horden. Bekijk je het schema via je telefoon?...

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Op 16 juni 2024 was Almere weer het decor voor de Yanmar Almere City Run. Tijdens deze 13e editie stonden ruim 2.400 deelnemers aan de start. Het wisselvallige weer kon de pret niet drukken bij zowel deelnemers als toeschouwers. De Esplanade werd...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!