18 TeamNL atleten naar Brussel voor de EK Cross Country

door 29 nov, 2023Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024

De SPAR European Cross Country Championships vinden dit jaar plaats bij onze zuiderburen. Op zondag 10 december is het Park van Laken in de hoofdstad Brussel het strijdtoneel voor de EK Cross. Een team van 18 atleten zal Nederland vertegenwoordigen.

Technisch directeur Vincent Kortbeek maakte vandaag de Nederlandse ploeg bekend, mede gebaseerd op de prestaties van de Warandeloop, onderdeel van de Cross Country Series, die afgelopen weekend plaatsvond. Het NK Cross Country vindt dit jaar de week na de EK Cross plaats en wel op 16 en 17 december in Eersel.

“Bij de Warandeloop hebben we gezien dat de strijd om de eerste positie, en daarmee directe plaatsing voor de EK, mooie wedstrijden opleverde. Bij alle disciplines hebben we scherp gekeken of de kans op een top vijf positie als team aanwezig is. Net als op de baan en de weg selecteren we met het perspectief om in de eindfase van de race nog mee te kunnen doen. Met de huidige selectie verwachten we dit waar te kunnen maken. Een mooie aanvulling op onze selectie is de Mixed Relay, een onderdeel waar wij voor het eerst aan deelnemen. Dit biedt kansen aan atleten die meer tot hun recht komen op de middellange afstanden.”, aldus Vincent Kortbeek.

TeamNL voor de EK Cross Country bestaat uit

MannenVrouwenMixed relay
Filmon Tesfu (sen)Veerle Bakker (sen)Bram Anderiessen
Jesse Fokkenrood (u23)Merel van der Marel (sen)Kevin Viezee
Nathan Houwaard (u20)Emmy van den Berg (u23)Jetske van Kampen
Niels Laros (u20)Amina Maatoug (u23)Maureen Koster
Ioann Lobles (u20)Sarah Peerik (u23)
Mick Wolvekamp (u20)Femke Rosbergen (u23)
Juan Zijderlaan (u20)Bieke Schipperen (u20)

Cross Country in het Park van Laken

België is een referentie in de cross wereld door de jarenlange ervaring met het organiseren van de CrossCup. Het Park van Laken maakt, samen met het Ossegempark, het Sobieskipark, de Koloniale Tuinen en de Tuinen van de Bloemist, deel uit van het Koninklijk Domein: een mooie groene zone vlak bij het Atomium. Het park van Laken is aangelegd in Franse stijl met vele kronkelende paadjes die leiden naar gazons en bosjes.

De locatie belooft een mooi decor te worden voor deze EK Cross editie.

(persbericht Atletiekunie)

Tags: EK Cross

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest