Podcast De Pacer: Spijkenisse forever, verhalen uit het grote niets

door 29 nov, 2023Podcasts0 Reacties

Select 2024Select 2024

We volgen de Hardlooppodcast De Pacer, door loopliefhebbers Pim Bijl en Eric Brommert. We zullen de leukste podcast van hen met jullie delen. Deze keer hebben zij het over de Spijkenisse Marathon.

Wie ons al lang beluistert, weet: de Spijkenisse Marathon, die is voor de pure liefhebber. 42 kilometer en een beetje door een decor zonder franje, nauwelijks supporters langs de kant. Een najaarsmarathon in pleurisweer en het grote niets. Waar nog meer dan elders de mentale component boven komt drijven. 

Het was tijd een ervaringsdeskundige uit te nodigen: Michael Kerkhof. Meervoudig finisher, ook afgelopen zondag. Hij kent de omgeving, de plaatselijke atletiekvereniging en vertelt de verhalen van, zoals hij het in zijn Strava omschreef, #deallermooiste. Over kramp in de hamstrings, persoonlijke records, een drie uur durende klaagzang, een meefietsende vader, moeilijke rekensommen en voetbalopstellingen om de aandacht te verleggen van de pijn, en kilometerslange rechte wegen.

Spijkenisse, we hebben het plaatsje meer dan eens verfoeid, maar dat moet nu wel verleden tijd zijn. Eric behaalde er afgelopen weekeinde zijn jaarlijkse doel: de 10 kilometer onder de 40 minuten. Spijkenisse forever!

Veel luisterplezier.

Tags: De Pacer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!