Deelnemerslimiet Egmond Halve Marathon bereikt

door 30 nov, 2023Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024

De belangstelling voor de NN Egmond Halve Marathon, op zondag 14 januari, is dit jaar enorm groot. Ruim een maand voor de start van de 49e editie zijn alle 13.500 startbewijzen voor de halve marathon vergeven. Niet eerder werd de deelnemerslimiet, voor de meest legendarische halve marathon van Nederland, zo snel bereikt. Deelnemers kunnen nog wel inschrijven voor de kwart marathon. Sportorganisatie Le Champion heeft de totale limiet vastgesteld op 18.500 lopers.

Voor hardloopliefhebbers begint het nieuwe jaar in Egmond, tijdens de NN Egmond Halve Marathon. Jaarlijks trekt dit spektakel aan het begin van het jaar een grote stroom hardlopers naar de Noord-Hollandse badplaats. Deze week werd de limiet, van 13.500 lopers, bereikt. Dit betreft zowel individuele deelnemers als teams van bedrijven, die meedoen aan de Business Run. Deelnemers die liever een korte afstand willen lopen, kunnen zich inschrijven voor de kwart marathon.  

Egmond Mini Marathons

Kinderen van 4 t/m 13 jaar kunnen op zondag 14 januari meedoen aan de Egmond Mini Marathon. Op twee locaties op het uitdagende parcours van deze winterklassieker, kunnen de jongste hardlopers in actie komen: in Egmond aan Zee en op Camping Bakkum. Het is de ultieme hardloopbeleving voor kinderen, waarbij zij hun hardlooptalent en doorzettingsvermogen kunnen laten zien. Dit jaar is de 2 km toegevoegd voor de oudste kinderen. Inschrijven kan t/m 1 januari. 

NN Egmond Heroes Run 

Als supporter van álle hardlopers wil Nationale-Nederlanden samen met Le Champion hardlopen voor iedereen toegankelijk maken. Daarom zetten zij zich in voor de NN Egmond Heroes Run. Deze unieke loop is voor mensen met een beperking of een chronische aandoening. Het maakt niet uit of je in een rolstoel zit, met een prothese loopt, slechtziend bent, psychologische uitdagingen hebt of iets anders. Inschrijven kan t/m 1 januari. 

Sportieve start van het nieuwe jaar

Sportorganisatie Le Champion organiseert in het tweede weekend van januari niet alleen de NN Egmond Halve Marathon. Een dag eerder, op zaterdag 13 januari, doen 3.000 fietsers mee aan de 23e editie van de GP Groot Egmond-Pier-Egmond. Het parcours over 38 km is uitdagend en gaat over het strand, door de duinen en is door de wisselende weersomstandigheden nooit hetzelfde. De inschrijving voor de grootste strandrace van Europa is geopend t/m 1 januari. In het laatste weekend van januari, op zaterdag 27 en zondag 28 januari, is het de beurt aan de wandelliefhebbers. De inschrijving voor de Egmond Wandel Marathon is geopend t/m 15 januari.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

Morgen de laatste dag van de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL aan de start van de estafette races en Noah Schutte aa de start van de 10.000 meter. Bekijk je het schema via je telefoon? Kantel dan je scherm om het extra goed te kunnen zien! Dag 6:...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 4

Morgen dag 4 van de EK Atletiek in Rome met Tasa Jiya Die uitkomt op de 200 meter en Noah Baltus op de 1.500 meter. Ook staan Femke Bol, Cathelijn Peeters en Nick Smidt aan de start van de 400 meter horden. Bekijk je het schema via je telefoon?...

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Op 16 juni 2024 was Almere weer het decor voor de Yanmar Almere City Run. Tijdens deze 13e editie stonden ruim 2.400 deelnemers aan de start. Het wisselvallige weer kon de pret niet drukken bij zowel deelnemers als toeschouwers. De Esplanade werd...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!