Hilversum City Run trots op KiKa als nieuwe titelpartner

door 4 dec, 2023Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024

Vanaf 2024 is KiKa de nieuwe titelpartner en tevens het goede doel van de Hilversum City Run. Zondag 14 april staan duizenden hardlopers aan de start van het grootste sportfestijn van het Gooi. Deelnemers kunnen kiezen uit vier verschillende hardlooponderdelen: de Bink Kids Run, de Bink Family Run, een 5 en 10 kilometer. Inschrijven voor de 20e editie van de KiKa Hilversum City Run kan vanaf vandaag via www.kikahilversumcityrun.nl.

Trotse titelpartner

Jakolien van Eijk, directeur van Stichting Kinderen Kankervrij: “Sport verbindt, dat weten we allemaal. Maar sporten voor KiKa brengt nog iets extra’s met zich mee. Je gebruikt je gezonde benen om je in te zetten voor een ander. Dat geeft een nóg beter gevoel. We zijn heel blij en trots op de samenwerking met Hilversum City Run, want via die weg kunnen nog meer mensen dat goede gevoel ervaren. Samen voor 100% genezing van kinderkanker!” 

KiKa financiert wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker. Sinds de oprichting van KiKa in 2002 is het genezingspercentage van kinderen met kanker gestegen van 72% naar 81% in 2022. De doelstelling is om een genezingspercentage van 100% te behalen. Deelnemers aan de KiKa Hilversum City Run kunnen letterlijk hun beste beentje voor zetten door bij hun inschrijving een eigen actie voor KiKa te starten of een vrijwillige donatie te doen. Alles mag, niets moet.

Matthijs Mennes, directeur bij Sportorganisatie Le Champion is verheugd om aan te kondigen dat KiKa de nieuwe titelpartner is van de Hilversum City Run: “Als sportorganisatie dragen wij bij aan een vitale en gezonde samenleving. Een goed doel als KiKa sluit naadloos aan op onze maatschappelijke belangen. Samen gaan we de uitdaging aan en rennen wij voor een wereld zonder kinderkanker.”

Hardlopen door dé Mediastad

Zondag 14 april komt hartje Hilversum weer volop in beweging tijdens de KiKa Hilversum City Run. Deelnemers kunnen kiezen uit een 5 of 10 kilometer. Voor de jonge hardlopers en families staan de Bink Kids Run en Bink Family Run op het programma met afstanden van 800 en 1.500 meter. De Bink Family Run is het onderdeel waar de hele familie aan mee kan doen. Het parcours is ook goed toegankelijk voor wheelers, rolstoelen en kinderwagens.

Het parcours brengt de deelnemers dwars door het centrum, over verschillende horecapleinen en door de omliggende Gooische wijken. De langste afstand van 10 kilometer gaat daarbij over het Media Park en langs het iconische Beeld & Geluid. De start en finish van alle afstanden vinden plaats op het gezellige Marktplein.

Inschrijven

Inschrijven voor de 20e editie van de KiKa Hilversum City Run kan tot en met maandag 1 april 2024 via www.kikahilversumcityrun.nl. Er is geen na-inschrijving op de dag van het evenement.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

Morgen de laatste dag van de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL aan de start van de estafette races en Noah Schutte aa de start van de 10.000 meter. Bekijk je het schema via je telefoon? Kantel dan je scherm om het extra goed te kunnen zien! Dag 6:...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 4

Morgen dag 4 van de EK Atletiek in Rome met Tasa Jiya Die uitkomt op de 200 meter en Noah Baltus op de 1.500 meter. Ook staan Femke Bol, Cathelijn Peeters en Nick Smidt aan de start van de 400 meter horden. Bekijk je het schema via je telefoon?...

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Op 16 juni 2024 was Almere weer het decor voor de Yanmar Almere City Run. Tijdens deze 13e editie stonden ruim 2.400 deelnemers aan de start. Het wisselvallige weer kon de pret niet drukken bij zowel deelnemers als toeschouwers. De Esplanade werd...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!