Geslaagde derde editie Pre-Run NN Egmond Halve Marathon

door 10 dec, 2023Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Pre-Run NN Egmond Halve Marathon

Vanochtend klonk het startschot van de uitverkochte Pre-Run NN Egmond Halve Marathon. In een ongedwongen sfeer genoten 1.000 deelnemers van de prachtige natuur en het winterse hardloopweer. Met afstanden van 8 en 16 kilometer zijn de hardlopers volledig klaargestoomd voor de NN Egmond Halve Marathon, die op zondag 14 januari plaatsvindt.

Om 11.00 uur klonk voor zowel de hardlopers aan de 8 als de 16 kilometer het startsignaal vanuit Egmond-Binnen. Met de frisse weersomstandigheden liepen de deelnemers zich direct warm richting het weidse duingebied van het Noordhollands Duinreservaat. Met pittige klimmetjes en onverharde paden is het een uitdagend parcours door de prachtige natuur. De hardlopers werden zelfs verrast door ontmoetingen met kuddes wilde paarden en Schotse Hooglanders.

De langste afstand bracht de deelnemers over Camping Bakkum richting het strand. Na het bedwingen van de pittige strandopgang, werden de hardlopers langs de kust getrakteerd op een schitterend uitzicht, een windje in de rug en een hard strand. De route vervolgde zich door de duinen, waar de deelnemers tijdens de laatste kilometers nog flink werden uitgedaagd met meerdere klimmetjes.

Bij de mannen kwam na 16 kilometer Levi van Mulken als eerste over de finishlijn in een tijd van 55.12 minuten. Eva van Zoonen kon zich winnares noemen bij de vrouwen met een tijd van 1 uur en 5 minuten. De 8 kilometer werd bij de mannen gewonnen door Walter Klanker in 30.03 minuten en bij de vrouwen door Judith Kooistra in 37.45 minuten.

NN Egmond Halve Marathon

Voor hardloopliefhebbers begint het nieuwe jaar in Egmond, tijdens de NN Egmond Halve Marathon. Jaarlijks trekt dit spektakel aan het begin van het jaar een grote stroom hardlopers naar de Noord-Hollandse badplaats. Vorige week werd de deelnemerslimiet van de meest legendarische halve marathon al behaald. Hardlopers die zondag 14 januari nog mee willen doen, kunnen nog een startbewijs verkrijgen voor de kwart marathon.

Pre-Runs

Sportorganisatie Le Champion kijkt met een zeer goed gevoel terug op deze prachtige editie en kijkt uit naar de volgende Pre-Run. Op zondag 25 februari vindt de derde editie van de Pre-Run Zandvoort Circuit Run plaats. De vierde editie van de Pre-Run NN Egmond Halve Marathon vindt plaats in december 2024. Kijk voor meer informatie over de Pre-Runs op www.lechampion.nl/hardlopen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

Morgen de laatste dag van de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL aan de start van de estafette races en Noah Schutte aa de start van de 10.000 meter. Bekijk je het schema via je telefoon? Kantel dan je scherm om het extra goed te kunnen zien! Dag 6:...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 4

Morgen dag 4 van de EK Atletiek in Rome met Tasa Jiya Die uitkomt op de 200 meter en Noah Baltus op de 1.500 meter. Ook staan Femke Bol, Cathelijn Peeters en Nick Smidt aan de start van de 400 meter horden. Bekijk je het schema via je telefoon?...

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Op 16 juni 2024 was Almere weer het decor voor de Yanmar Almere City Run. Tijdens deze 13e editie stonden ruim 2.400 deelnemers aan de start. Het wisselvallige weer kon de pret niet drukken bij zowel deelnemers als toeschouwers. De Esplanade werd...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!