Eerste Zevenheuvelen Wintertrail is opening van jaarlijkse ‘Feest van Licht’ in Museumpark Orientalis

door 13 dec, 2023Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024

Op 15 en 16 december vindt de eerste editie van de Zevenheuvelen Wintertrail plaats. Deze trailrun vindt plaats in winterse sferen tijdens het jaarlijkse “Feest van Licht” in Museumpark Orientalis. Duizend deelnemers lopen op zaterdag 16 december vier verschillende afstanden: de 6, 10, 16 en de halve marathon (21 kilometer). Daarnaast zijn er 35 deelnemers die op vrijdag 15 december al starten met de 24-uurs race bij de Zevenheuvelen Wintertrail. De inschrijving is inmiddels gesloten en was in vier dagen uitverkocht. Tot aan de laatste finish van de Wintertrail is Museumpark Orientalis en daarmee het Feest van Licht gratis toegankelijk voor toeschouwers.

Zevenheuvelen Wintertrail
Foto: Sonja Jaarsveld

Unieke combinatie van sport en cultuur

Er zijn drie rondes uitgezet op en rondom Museumpark Orientalis. Het parcours is volledig onverhard en bevat uitdagende paden, steile beklimmingen en afdalingen. Op vrijdag 15 december, gelijktijdig met de start van de 24-uurs race, zal ook het jaarlijkse Feest van Licht worden geopend, waar naast de klassieke kerststallen expositie nog meer dan 35 activiteiten te beleven zijn. Kortom: de plek voor een uniek middagje uit of een avondwandeling rond de feestdagen. Op zaterdag 16 december start de trail om 12:00 uur met de halve marathon. 

Sietse Jager: “Met de Zevenheuvelen Wintertrail versterken we onze duurzame samenwerking. Hardlopen zorgt ervoor dat je “een knop omzet”, dat je ander perspectief vindt, dat je je kijk op de wereld verruimt. Dat sluit aan bij de missie van Museumpark Orientalis. Bovendien vinden we het leuk als een andere doelgroep zo kennis maakt met het erfgoed, het landschap én de verschillende partners op ons park.”

Alexander Vandevelde: “Onze samenwerking voelt natuurlijk aan en ik moet daarbij denken aan het gezegde: alleen ga je sneller, samen kom je verder. Dat we onze deelnemers op deze manier mogen inspireren om hard te lopen is fantastisch.”

24-uurs race op Museumpark Orientalis

Op vrijdag 15 december beginnen 35 trailrunners met hun 24-uurs trailrun. Om 16:26 uur starten zij bij zonsondergang en lopen zij 24 uur lang rondes van 5 kilometer over het museumpark om op zaterdag 16 december om 16:26 te finishen. De winnaar is degene met het meeste aantal rondes achter zijn of haar naam. Blijkt het aantal afgelegde rondes gelijk, dan geldt de snelste tijd.

3FM Serious Request

De Zevenheuvelen Wintertrail zet zich in voor 3FM Serious Request, dat dit jaar in actie komt voor Stichting ALS Nederland. Deelnemers aan de Zevenheuvelen Wintertrail kunnen een eigen actiepagina aanmaken en geld ophalen met hun deelname aan de trailrun. De deelnemers konden ook al een donatie doen tijdens de inschrijving. In de week na het evenement wordt de cheque met het totaalbedrag overhandigd bij het Glazen Huis in Nijmegen. Ook Museumpark Orientalis steunt de 3FM actie met een eigen variant op het Glazen Huis: de ‘Glazen Kerststal’.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

TintelTuin hoofdsponsor Mini Dam tot Damloop

TintelTuin hoofdsponsor Mini Dam tot Damloop

Op zondag 22 september vindt, als onderdeel van de NN Dam tot Damloop, voor de jongste atleten de Mini Dam tot Damloop in Amsterdam-Noord en Zaandam plaats. TintelTuin kinderopvang heeft zich voor drie jaar als hoofdsponsor aan dit specifieke...

Body&Fit voor drie jaar sponsor van Dam tot Damloop

Body&Fit voor drie jaar sponsor van Dam tot Damloop

Body&Fit, een vooraanstaande leverancier van sportvoeding, voedingssupplementen en gezondheidsproducten, heeft zich voor drie jaar als co-sponsor verbonden aan de NN Dam tot Damloop. Op zaterdag 21 en zondag 22 september nemen meer dan 65.000...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!