Sylvestercross dit jaar weer met een sterk deelnemersveld van start

door 19 dec, 2023Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024

Ook dit jaar gaat er weer een sterk deelnemersveld van de start bij de 41e a.s.r. Vitality Sylvestercross op 31 december a.s. Zowel de Zweedse Sarah Lahti en de Brit Mahamed Mahamed komen hun titel graag verdedigen op 31 december aanstaande in de Soesterduinen. Ooksterke atleten, zowel mannen als vrouwen uit Polen, Oekraine, Italië, Spanje en IJsland komen dit jaar aan de start in Soest.

Vrouwen

Sarah Lathi ging goed en met groot machtsvertoon en hele duidelijke medaille aspiraties  van start op het EK in Brussel op 10 december j.l.. Een enkel blessure weerhield haar echter van finishen en ze hoopt op tijd hersteld te zijn voor de Sylvestercross. Daar wordt ze uitgedaagd door onze eigen Diane van Es, die in voorbereiding op de Olympische zomerspelen (zij is gekwalificeerd voor Parijs op 10.000m) alleen in Soest een cross loopt! Na een lichte hersenschudding heeft ze zich de afgelopen weken in Zuid Afrika voorbereid op 2024. Naast Diane komen ook youngsters (onder 23),  Emmy van de Berg (2e afgelopen weekend bij  het NKcross in Eersel) en de Belgische Jana van Lent. Zowel Jana als Emmy finishten in de top 10 bij het EK-cross onlangs in Brussel (resp. 7e en 9e ).

Verder starten bij de dames o.a. de verrassend sterke Merel van de Marel, vorig jaar winnares bij de Korte Cross in Soest, maar dit jaar op de Lange Cross tot 2 maal toe beste Nederlandse op zowel bij Tilburgse Warandeloop als op het Europees Kampioenschap. Natuurlijk zijn ook de andere Nederlandse toppers bij de dames aanwezig, zoals Anne Luijten (Olympisch kandidaat marathon), Andrea Deelstra, Jacelyn Gruppen en de Amersfoortse Veerle Bakker. 

Uit België komen verder de EK cross deelneemsters Sofie van Accom en Julie Voet naar Soest.

Tenslotte zal ook Dagmar Smid, afgelopen zondag Nederlands Kampioen Korte Cross vrouwen en vorig jaar 2e in Soest, de strijd aangaan met de sterke concurrentie uit Nederland en Belgie.

Mannen

Bij de mannen komt  de Engelsman MahamedMahamed, winnaar in Soest vorig jaar, na zijn succesvolle marathon debuut in Valencia (2.08.42uur) het jaar graag in stijl afsluiten in Soest. Concurrentie krijgt hij van de in Nederland woonachtige Ethiopiër Mustafa Kedir. Hij heeft al een marathon van 2.07 uur in de benen (2021) en viel dit jaar vooral op bij de Zevenheuvelenloop en de Montferlandrun waar hij resp. 6e en 4e werd.  Op de cross hebben we hem nog niet veel gezien en hij zal zich dus moeten bewijzen in het zand van Soest. 

Meer cross ervaring hebben de  Belgen Yorick van de Kerkhove die bij het EK cross (U23) dit jaar 10e werd op loodzware parcours in Brussel, en Lahsene Bouchiki(broer van oud winnaar Soufian). Lahsene liep ook onlangs de marathon van Valencia (2.08.36) en was al vaker van de partij in Soest.   

Khalid Choukoud tijdens Sylvesterlcross 2022 met 2e van links de winnaar Mahamed Mahamed
Khalid Choukoud tijdens Sylvesterlcross 2022 met 2e van links de winnaar Mahamed Mahamed

Van eigen bodem komen de 5000m loper Tim Verbaandert (13.17 uur dit jaar !!) maar nog niet actief dit crossseizoen, Lucas Nieuweboer (4e NK) , Tom Hendrikse(5e NK) en Stan Schipperen(7e NK). 

Uitdagingen genoeg voor iedereen om deel te nemen aan en/of te komen kijken bij de mooiste cross van Nederland in de prachtige Soester Duinen. 

Entree: bij de Wieksloterweg 10a te Soest; volg de instructies van de verkeersregelaars! Er is beperkte parkeergelegenheid dus u wordt opgeroepen met de fiets te komen!

Voor meer informatie ga je naar www.sylvestercross.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

Morgen de laatste dag van de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL aan de start van de estafette races en Noah Schutte aa de start van de 10.000 meter. Bekijk je het schema via je telefoon? Kantel dan je scherm om het extra goed te kunnen zien! Dag 6:...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 4

Morgen dag 4 van de EK Atletiek in Rome met Tasa Jiya Die uitkomt op de 200 meter en Noah Baltus op de 1.500 meter. Ook staan Femke Bol, Cathelijn Peeters en Nick Smidt aan de start van de 400 meter horden. Bekijk je het schema via je telefoon?...

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Op 16 juni 2024 was Almere weer het decor voor de Yanmar Almere City Run. Tijdens deze 13e editie stonden ruim 2.400 deelnemers aan de start. Het wisselvallige weer kon de pret niet drukken bij zowel deelnemers als toeschouwers. De Esplanade werd...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!