Internationale atleten gaan de strijd aan met de Nederlandse top tijdens Egmond Halve Marathon

door 4 jan, 2024Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Start wedstrijd NN Egmond Halve Marathon
Start wedstrijd NN Egmond Halve Marathon

De NN Egmond Halve Marathon heeft op zondag 14 januari Koen Naert aan de start staan. De 34-jarige Naert uit België zal het gaan opnemen tegen Victor Chumo, Lahsene Bouchikhi en de Nederlanders Khalid Choukoud, Luuk Maas en Tom Hendrikse.

Koen Naert

De 34-jarige Koen Naert komt een gooi doen naar de overwinning. Naert liep in november zijn laatste marathon voor de Olympische Spelen van volgende zomer. Hij koos voor een behouden start om na een indrukwekkende inhaalrace beslag te leggen op de vijfde plaats. Een zeer geslaagde laatste marathon, de focus ligt dit voorjaar vooral op halve marathons om zijn basissnelheid te verbeteren. De NN Egmond Halve Marathon is er daar een van.

Koen Naert tijdens Groet uit Schoorl Run 2023
Koen Naert tijdens Groet uit Schoorl Run 2023

Naert over de NN Egmond Halve Marathon: “Deelnemen aan de voorjaarsklassieker in Egmond is altijd iets om naar uit te kijken. Althans vooraf, want tijdens de race ben je altijd zeker van spektakel. Het is telkens een gevecht tegen meer dan alleen maar je concurrenten, de omstandigheden in Egmond dwingen je altijd tot het uiterste te gaan.”

Voor Lahsene Bouchikhi is Egmond, net zoals voor Koen Naert, geen onbekend terrein. Bouchikhi stond vorig jaar ook al aan de start en kwam toen als zesde over de finish, achter zijn broertje Soufiane Bouchikhi die toen als eerste over de streep kwam. Lahsene Bouchikhi liep recent in Valencia de marathon in 2.08.36 en in oktober de halve marathon in 1.02.28.

Voor Lahsene Bouchikhi is Egmond, net zoals voor Koen Naert, geen onbekend terrein. Bouchikhi stond vorig jaar ook al aan de start en kwam toen als zesde over de finish, achter zijn broertje Soufiane Bouchikhi die toen als eerste over de streep kwam. Lahsene Bouchikhi liep recent in Valencia de marathon in 2.08.36 en in oktober de halve marathon in 1.02.28.

Sterk internationaal vrouwenveld

De Nederlandse vrouwen zullen iets meer moeite hebben om met het internationale loopgeweld om te gaan, maar de onderlinge strijd wordt zeker interessant. De grote favorieten voor het Nederlandse podium zijn Andrea Deelstra, Anne Luijten, Jill Holterman en Ruth van der Meijden. Deelstra eindigde vorig jaar als tweede achter Nienke Brinkman in de halve marathon, Luijten liep recent in Amsterdam de limiet voor de Olympische Marathon in Parijs. Op de internationale deelnemerslijst staan onder andere Sarah Lathi, Fabienne Schlumpf en Viktoriia Kaliuzhna.

Live uitzending

De wedstrijd gaat vanaf 12.16 uur van start met de vrouwen. Om 12.25 uur klinkt vervolgens het startschot voor het mannenveld. In de traditionele man-vrouw wedstrijd gaan de heren de strijd aan met de vrouwen. Het evenement is vanaf 12.00 uur live te volgen op NH Sport. In totaal doen er bijna 18.000 hardlopers mee aan de 49e editie van de NN Egmond Halve Marathon.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

Morgen de laatste dag van de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL aan de start van de estafette races en Noah Schutte aa de start van de 10.000 meter. Bekijk je het schema via je telefoon? Kantel dan je scherm om het extra goed te kunnen zien! Dag 6:...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 4

Morgen dag 4 van de EK Atletiek in Rome met Tasa Jiya Die uitkomt op de 200 meter en Noah Baltus op de 1.500 meter. Ook staan Femke Bol, Cathelijn Peeters en Nick Smidt aan de start van de 400 meter horden. Bekijk je het schema via je telefoon?...

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Op 16 juni 2024 was Almere weer het decor voor de Yanmar Almere City Run. Tijdens deze 13e editie stonden ruim 2.400 deelnemers aan de start. Het wisselvallige weer kon de pret niet drukken bij zowel deelnemers als toeschouwers. De Esplanade werd...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!