Ruim 18.000 hardlopers starten het nieuwe jaar in Egmond aan Zee

door 9 jan, 2024Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Egmond Halve Marathon

Komend weekend staat Egmond aan Zee weer in het teken van de Egmond Halve Marathon.Op zondag 14 januari komen zo’n 18.000 lopers in actie bij de NN Egmond Halve Marathon. De winterklassieker staan ieder jaar garant voor een geweldig spektakel. Sportorganisatie Le Champion roept iedereen op om de sporters te komen aanmoedigen. 

Aanpassing parcours halve marathon

Het parcours van de NN Egmond Halve Marathon is dit jaar anders dan andere jaren. Als gevolg van de regenval is het grondwater in de duinen hoog, wat betekent dat er niet over het oorspronkelijke parcours gelopen kan worden. Dit heeft invloed op de halve marathon en de Egmond Mini Marathon, op Camping Bakkum. De verwachting van PWN is dat ondanks de mindere regenval van komende dagen, dit ook zondag nog het geval is. In overleg met PWN, Camping Bakkum, de gemeentes Bergen en Castricum, provincie Noord-Holland en de politie wordt het parcours aankomende zondag aangepast.

Het parcours gaat, nadat de deelnemers het strand verlaten bij Castricum aan Zee, niet direct de duinen in. Zij lopen eerst een stukje langs de Zeeweg en gaan daarna via de Van Oldenborghweg de duinen in. Om na deze genomen aanpassingen uit te komen op een halve marathon, lopen de deelnemers op de terugweg naar de finish extra kilometers in Egmond-Zuid.

Volg deelnemers met de Le Champion app

Alles over de NN Egmond Halve Marathon is terug te vinden in de Le Champion app. Denk aan interactieve parcourskaarten, starttijden en reisadvies. Met de LiveTracking-functie kunnen supporters de lopers realtime volgen. De app kan gratis worden gedownload in de App of Play Store.

Live op NH

De NN Egmond Halve Marathon is vanaf 12.00 uur live te volgen op NH. Ook is het te volgen op radio en televisie via RTV 80.

Organisatie zoekt nog vrijwilligers

Ruim 350 vrijwilligers, groepen en (sport) verenigingen helpen jaarlijks mee om de twee evenementen tot een succes te maken. Le Champion is nog op zoek naar vrijwilligers, die willen helpen op het parcours of bij de kledinginname- en uitgifte. Aanmelden kan via vrijwilligers@lechampion.nl of kijk op www.lechampion.nl/vrijwilligers-egmond-weekend

Toeschouwers 

Tijdens de NN Egmond Halve Marathon wordt er veel publiek verwacht in Egmond aan Zee. De start van de kwart marathon is om 10:25 uur en de halve marathon begint om 12:16 uur. Toeschouwers kunnen de lopers ook komen aanmoedigen bij de strandopgang in Castricum aan Zee of bij de cheering zone op Camping Bakkum Kom je met de auto naar de camping dan kun je parkeren bij Restaurant Johanna’s Hof en niet bij de camping zelf.

Verkeersmaatregelen

Egmond aan Zee is op zaterdag toegankelijk voor autoverkeer, wel worden enkelen wegen afgesloten tussen 7.30 en 17.00 uur. Dit zijn de Sportlaan, Boulevard Noord, Boulevard Zuid, Boulevard de Vassy, Vuurtorenplein en de Watertorenweg. Op zondag is de badplaats tussen 8.00 en 18.00 uur wel afgesloten. Voor deelnemers en toeschouwers rijden er pendelbussen vanuit Heiloo en Alkmaar. Een retourticket met de pendelbus is ter plaatse te koop voor €7,-

Meer informatie over de verkeersmaatregelen: www.nnegmondhalvemarathon.nl/bewoners

Meer informatie over de evenementen is te vinden op www.gpgrootegmondpieregmond.nl en www.nnegmondhalvemarathon.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

Morgen de laatste dag van de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL aan de start van de estafette races en Noah Schutte aa de start van de 10.000 meter. Bekijk je het schema via je telefoon? Kantel dan je scherm om het extra goed te kunnen zien! Dag 6:...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 4

Morgen dag 4 van de EK Atletiek in Rome met Tasa Jiya Die uitkomt op de 200 meter en Noah Baltus op de 1.500 meter. Ook staan Femke Bol, Cathelijn Peeters en Nick Smidt aan de start van de 400 meter horden. Bekijk je het schema via je telefoon?...

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Op 16 juni 2024 was Almere weer het decor voor de Yanmar Almere City Run. Tijdens deze 13e editie stonden ruim 2.400 deelnemers aan de start. Het wisselvallige weer kon de pret niet drukken bij zowel deelnemers als toeschouwers. De Esplanade werd...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!