Podcast De Pacer: Jeroen Grueter, in vijf jaar tijd van een no-believer naar een enthousiast marathonloper

door 11 jan, 2024Podcasts0 Reacties

Select 2024Select 2024

We volgen de Hardlooppodcast De Pacer, door loopliefhebbers Pim Bijl en Eric Brommert. We zullen de leukste podcast van hen met jullie delen. Deze keer praten zij met Jeroen Grueter

Jeroen Grueter voorziet al bijna dertig jaar sport van commentaar. Voetbalwedstrijden van de eredivisie, de Champions League, EK’s en WK’s, maar zeker ook zwemmen en ijshockey. Hij is, zegt hij zelf, een geboren sportfanaat. Toch duurde het lang voor hij begon met hardlopen. Inmiddels is het uitgegroeid tot een grote liefde, die hem in eerst instantie hielp bij het terugkeren van een burn-out en waarbij hij inmiddels gedreven toewerkt naar marathons.

We spreken Grueter over de emoties tijdens zijn marathondebuut, afgelopen april in Rotterdam. Het samenlopen met zijn vriendin Ingrid. De kramp onderweg. Veel te voortvarend starten in een halve marathon. Zijn heilig verklaarde Garmin-horloge. Zijn favoriete rondes door Rotterdam en Utrecht. Een avontuur over de lege straten in Rome, tijdens de vroege ochtend. De grootsheid van de Olympische Spelen. Zijn maniakale voorbereiding op zijn werk. De hoogtepunten van sportjaar 2024. En zijn zwak voor liters ijs.

Luisterplezier.

Tags: De Pacer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!