Cruyff Legacy 14K dit jaar op 7 april 2024

door 27 jan, 2024Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024

Kom op zondag 7 april lekker in beweging tijdens een unieke 5 of 14 km lange route door onze prachtige hoofdstad. De start en finish zijn in de Johan Cruijff ArenA. Meedoen is leuk voor jou, maar ook voor een ander! Door mee te rennen of te wandelen haal je namelijk geld op voor de Johan Cruyff Foundation.

De Cruyff Foundation maakt sporten mogelijk voor kinderen en jongeren met een handicap, iets wat van essentieel belang is. Volgens recente gegevens sport maar liefst 60% van kinderen met een verstandelijke handicap niet wekelijks, terwijl dit percentage voor kinderen met een lichamelijke beperking op minstens 70% ligt. Hierdoor ervaren zij niet alleen fysieke uitdagingen, maar missen ze ook de sociale interactie die sport kan bieden.

Gratis deelname Kids Run

Naast de 14 KM Run en Walk en de 5 KM Run, is er ook een speciale Cruyff Legacy Kids Run, waarbij de jonge lopers (4-12 jaar) dwars door de Johan Cruijff ArenA kunnen rennen voor het goede doel. Kinderen hebben keuze tussen de afstanden van 750, 1500 en 2250 meter. Deelname aan de Kids Run is gratis. 

Iedereen mag meedoen

Devon doet al een paar jaar mee met de Cruyff Legacy Kids Run: “Ik vind het leuk om met veel kinderen tegelijk te sporten en tegen elkaar te racen. En dat iedereen mee mag doen, ook als je een handicap hebt. Het moment dat je in het stadion bij de finish komt en iedereen je aanmoedigt is heel tof.”

Cruyff Legacy 14K: Ren mee voor een goed doel op 7 april 2024!

 Cruyff Legacy 14K biedt niet alleen de kans om actief deel te nemen aan een sportieve uitdaging, maar vraagt de lopers dus ook om bij te dragen aan het goede doel. Door mee te doen en daarnaast fondsen te werven via de persoonlijke actiepagina, kun je een wezenlijk verschil maken in het leven van kinderen met een handicap.

Datum: 7 april 2024

Locatie: Johan Cruyff ArenA

Afstanden: 5km of 14km (wandelen/hardlopen)

Kids Run: 750, 1500, 2250 meter

Voor meer informatie en inschrijvingen, kijk op 14Krun.nl

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

Morgen de laatste dag van de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL aan de start van de estafette races en Noah Schutte aa de start van de 10.000 meter. Bekijk je het schema via je telefoon? Kantel dan je scherm om het extra goed te kunnen zien! Dag 6:...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 4

Morgen dag 4 van de EK Atletiek in Rome met Tasa Jiya Die uitkomt op de 200 meter en Noah Baltus op de 1.500 meter. Ook staan Femke Bol, Cathelijn Peeters en Nick Smidt aan de start van de 400 meter horden. Bekijk je het schema via je telefoon?...

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Op 16 juni 2024 was Almere weer het decor voor de Yanmar Almere City Run. Tijdens deze 13e editie stonden ruim 2.400 deelnemers aan de start. Het wisselvallige weer kon de pret niet drukken bij zowel deelnemers als toeschouwers. De Esplanade werd...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!