Stichting Zevenheuvelenloop herhaalt succesloop uit coronatijd: Seven Hills Record Run

door 2 feb, 2024Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024

Op zaterdag 20 april vindt de tweede ‘Seven Hills Record Run’ plaats – een herhaling van het prestatiegerichte hardloopevenement in coronatijd. Deze unieke run van Stichting Zevenheuvelenloop daagt hardlopers uit om persoonlijke records te verbreken op een razendsnel 5 kilometer parcours in het Nijmeegse Goffertpark. De run biedt een mooie uitdaging voor zowel ervaren atleten als enthousiaste amateurs.

Seven Hills Record Run

Vier nationale records in 2020

Het is niet de eerste keer dat de organisatie de weg naar de Goffert vindt. Op dit snelle 5km parcours werd in coronatijd menig PR en NR verbroken. Zo liep Nijmegenaar Mike Foppen een Nederlands record met 13.31 min en finishte Maureen Koster bij de vrouwen in een knappe 15.25 min. Verder werd in 2020 het Spaans, Zweeds en Ijslands nationaal record verbroken in Nijmegen.

Alexander Vandevelde, directeur Stichting Zevenheuvelenloop: “We zijn blij dat we nu de ruimte voelen om dit mooie evenement te herhalen en dan ook nog eens voor de recreanten. Nu kan iedereen die zichzelf wil verbeteren op de 5 km dat doen op een razendsnel parcours, dat heeft de editie van 2020 wel bewezen.”

Voor toplopers uit Nederland en enkele andere Europese landen vormt de Seven Hills Record Run een meetmoment om te kijken hoe het met hun vorm gesteld is. 20 april is voor velen een fijne timing in hun veelal volle seizoenen.

Heats op basis van streeftijd

Het parcours bestaat uit 4 rondes van 1250 meter in het Goffertpark. Deelnemers geven bij hun inschrijving door wat hun streeftijd is, en worden vervolgens ingedeeld in een heat met anderen die ongeveer dezelfde tijd willen lopen. Deelnemen kan alleen bij een streeftijd van 30 minuten of lager.

Om ervoor te zorgen dat deelnemers zo snel mogelijk het parcours over kunnen, lopen er nooit twee heats gelijktijdig over het parcours. Er is dus veel ruimte en inhalen is goed te doen. Deelnemers en toeschouwers kunnen naast de mooie prestaties ook genieten van muziek, eten en drinken.

Inschrijving Seven Hills Record Run

De inschrijving voor de Seven Hills Record Run is geopend via www.nnzevenheuvelenloop.nl/seven-hills-record-run. Het aantal deelnemers is beperkt, dus op tijd inschrijven is raadzaam.

Uitbreiding portefeuille Stichting Zevenheuvelenloop

Het is het tweede nieuwe evenement van Stichting Zevenheuvelenloop in korte tijd. Eind 2023 vond de eerste Zevenheuvelen Wintertrail plaats met een 24-uurs race. De organisatie is verder onder andere bekend van de NN Zevenheuvelenloop, Alfa Laval Stevensloop en Zevenheuvelentrail.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

Morgen de laatste dag van de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL aan de start van de estafette races en Noah Schutte aa de start van de 10.000 meter. Bekijk je het schema via je telefoon? Kantel dan je scherm om het extra goed te kunnen zien! Dag 6:...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 4

Morgen dag 4 van de EK Atletiek in Rome met Tasa Jiya Die uitkomt op de 200 meter en Noah Baltus op de 1.500 meter. Ook staan Femke Bol, Cathelijn Peeters en Nick Smidt aan de start van de 400 meter horden. Bekijk je het schema via je telefoon?...

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

Op 16 juni 2024 was Almere weer het decor voor de Yanmar Almere City Run. Tijdens deze 13e editie stonden ruim 2.400 deelnemers aan de start. Het wisselvallige weer kon de pret niet drukken bij zowel deelnemers als toeschouwers. De Esplanade werd...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!