Inschrijving Alkmaar City Run by night 2024 is geopend

door 6 feb, 2024Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Alkmaar City Run by night

De inschrijving voor de 10e editie van de Alkmaar City Run by night is geopend. Op woensdagavond 8 mei, de avond voor Hemelvaartsdag, kunnen maximaal 10.000 hardlopers meedoen aan het meest gezellige hardloopevenement van Alkmaar. Alle afstanden waren vorig jaar vroegtijdig uitverkocht, dus zorg dat je je direct inschrijft. 

De Alkmaar City Run by night is al meer dan tien jaar een begrip in Alkmaar en ver daarbuiten. Op de woensdagavond voor Hemelvaartsdag zetten 10.000 hardlopers de kaasstad op zijn kop. Sportorganisatie Le Champion maakt er ieder jaar samen met partners, bewoners en horeca één groot feest van. Als deelnemer kom je op ruim dertig punten een lichtshow, muziekact of cheeringzone tegen. De organisatie wordt daarbij geholpen door de bewoners langs het parcours, die het evenement ieder jaar met veel enthousiasme omarmen. Overal hangen slingers en lichtjes en op elke hoek van de straat staat een speaker voor de deur. Na de finish is deze avond niet compleet zonder een drankje en dansje in één van de vele uitgaansgelegenheden van de stad. Met de medaille om je nek direct door naar de kroeg, een traditie die onlosmakelijk is verbonden met de Alkmaar City Run by night

Net zoals de voorgaande jaren staat ook dit jaar de 5 en 10 km op het programma. Voor bedrijven is er weer de Business Run, vorig jaar een groot succes met een recordaantal van maar liefst 3.000 businesslopers, een derde van het totaal aantal inschrijvingen! Speciaal voor de kinderen is er uiteraard weer de Rollebol Kids Run en ook de Heroes Run wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. 

Wie jarig is trakteert

Dit jaar viert Sportorganisatie Le Champion met trots het 10-jarige jubileum, de organisatie is klaar om groots uit te pakken en het jubileum op een bijzondere manier te vieren. De eerste verrassing is al enkele weken te zien: de volledige huisstijl van het evenement is in een nieuw jasje gestoken. Wat er verder op het programma staat, blijft nog even geheim. Maar één ding is zeker: het wordt een editie vol toffe verrassingen.  

Jeugdfonds Sport & Cultuur Alkmaar

Alle deelnemers kunnen tijdens inschrijving een vrijwillige bijdrage doen aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur Alkmaar, het officiële goede doel van de Alkmaar City Run by night. Deze stichting zet zich in voor kinderen van 4 t/m 17 jaar, waarvan ouders een minimuminkomen hebben. 

Inschrijven

De inschrijving opende twee weken geleden al voor leden van Le Champion en bedrijven. Al meer dan 1.500 deelnemers staan inmiddels ingeschreven voor deze 10e editie. Vorig jaar was het evenement vroegtijdig uitverkocht, dus zorg dat je er snel bij bent!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest