Inschrijving Kasteelloop de Haar is geopend

door 8 feb, 2024Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Kasteelloop de Haar

Hardlopers kunnen zondag 23 juni alvast in de agenda noteren, want dan kan er weer worden deelgenomen aan de hardlooponderdelen van AFAS Kasteelloop de Haar. Het is vanaf vandaag mogelijk om je voor de AFAS Kasteelloop de Haar in te schrijven.

Kasteelloop de Haar

Een dag later staan hardlopers in de startblokken tijdens AFAS Kasteelloop de Haar. De unieke parcoursen van verschillende onderdelen gaan dwars door het park en de tuinen van Kasteel de Haar. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden zoals de 21,1 km, de 10,55 km en de 5 km. De jonge hardlopers kunnen kiezen voor de Ridders en Jonkvrouwenloop 2 km. Zo krijgt iedereen de kans om aan dit bijzondere hardloopevenement deel te nemen. 

Programma

Het programma van de AFAS Kasteelloop de Haar ziet er als volgt uit:

Zondag 23 juni

  • 09.00 uur: Start Ridders en Jonkvrouwenloop 2 km 
  • 09.30 uur: Start 10,55 km 
  • 09.30 uur: Start 21,1 km 
  • 12.00 uur: Start 5 km

Kasteel De Haar

Kasteel De Haar is het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland. Het Middeleeuwse kasteel kenmerkt zich door de rijke en extravagante geschiedenis en de vele bijzondere verhalen die achter de kasteelmuren schuilgaan. Kasteel De Haar geeft een uniek inzicht in het flamboyante leven van de familie van Zuylen in de 20e eeuw. Met AFAS Kasteelloop de Haar wordt het bijzondere kasteel, het prachtige park en de natuurrijke omgeving van Haarzuilens sportief omarmt.

Goede doel

Het Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht is deze editie weer het goede doel van AFAS Kasteelloop de Haar. Dit jaar willen we ze helpen met het kletspakket ‘Hoe vertel jij je kind dat je kanker hebt?’. Dit is een kwestie waar veel jongvolwassen (18-39 jaar) patiënten mee worstelen. Het is één van de moeilijkste gesprekken die gevoerd moet worden, nadat de diagnose kanker is vastgesteld. 

In de AYA-poli van het UMC Utrecht wordt er specifieke zorg aangeboden voor jongvolwassenen met kanker. AYA staat voor Adolescents & Young Adults met kanker. De zorgverleners bieden de patiënten ondersteuning op het gebied van allerlei levenszaken. 

Om deze patiënten een handje hierbij te helpen hebben zij het AYA kletspakket gelanceerd. Er kwam naar voren dat patiënten het erg lastig vinden om het gesprek met hun kinderen te openen over kanker. Het kletspakket biedt ouders een handvat en bestaat uit informatie, boekjes, een spelletje en knuffels voor kinderen van ouders met kanker.

Inschrijven

Inschrijven voor de Kasteelloop de Haar is vanaf vandaag mogelijk via: www.kasteelloopdehaar.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Utrecht Marathon groter dan ooit

Utrecht Marathon groter dan ooit

De spanning stijgt in Utrecht, want op zondag 19 mei vindt het grootste hardloopevenement van de stad plaats: de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park. Dit jaar is het evenement groter dan ooit met 14.000 inschrijvingen en een mooi...

Nieuwe parcours Maastrichts Mooiste valt in de smaak

Nieuwe parcours Maastrichts Mooiste valt in de smaak

Op zondag 9 juni keert het gezelligste hardloopevenement van Maastricht weer terug naar de Van Hasseltkade en de Markt. Dit jaar met een vernieuwd parcours op de 10 Engelse Mijl waarbij deelnemers écht het mooiste van Maastricht ontdekken. Parcours...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!