Podcast De Pacer: Hoe kun je diepgaan en het uiterste uit jezelf halen?

door 14 feb, 2024Podcasts0 Reacties

Select 2024Select 2024

We volgen de Hardlooppodcast De Pacer, door loopliefhebbers Pim Bijl en Eric Brommert. We zullen de leukste podcast van hen met jullie delen. Deze keer praten zij over grenzen verleggen en het uiterste uit jezelf te halen.

De ene wedstrijd kun je afzien, verleg je je grenzen, lijk je boven jezelf uit te stijgen en zoek je tempo’s op die voorheen voor onmogelijk hield. De andere dag ontbreekt er iets, of veel. Het lukt je niet diep te gaan, je laat het doel los, de tijd valt tegen.
Wij halen vandaag anekdotes op en proberen te schetsen hoe je het uiterste uit jezelf kunt halen. En diepen de belangrijkste voorwaarde uit: concentratie.

We leggen uit hoe je jezelf ‘aan kunt zetten’, wat er voor nodig is om de omstandigheden te creëren waardoor je door muren heen kunt gaan. Denk aan focussen, een goede warming up, de race visualiseren, het gesprek met de stemmen in je hoofd tijdens de race. En: kun je de racesituatie ook al nabootsen in bepaalde trainingen? Hoe doe je dat, en hoe vaak kun je dat doen? 

Deze aflevering werd opgenomen voor het overlijden van wereldrecordhouder Kelvin Kiptum.

Tags: De Pacer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest