Almere City Run opent inschrijvingen voor 13e editie

door 27 feb, 2024Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Almere City Run

Op 16 juni 2024 wordt de Almere City Run voor de dertiende keer gehouden. Op het volle hernieuwde programma staan diverse afstanden voor alle type lopers en leeftijden. Zo staat de mooie natuur rondom het Weerwater weer in het middelpunt van de belangstelling. De start en finish vindt traditiegetrouw plaats rond de Esplanade. Het is voor alle hardloopliefhebbers sinds vandaag mogelijk om zich in te schrijven via de website: www.almerecityrun.nl/inschrijven.

Hernieuwd programma

Bij de Almere City Run zijn er afstanden voor iedereen, waarvan de Almere City Run 15 KM het hoofdonderdeel van de dag is. Het volledige programma is dit jaar naar de ochtend verhuisd. Zo kan iedere deelnemer in de koele ochtend lopen, mocht er warm weer voorkomen op de dag van het evenement. Alle sportievelingen van elk niveau en leeftijd kunnen meedoen aan de Almere City Run 15 KM, de 10 KM en het vertrouwde Rondje Weerwater (5 km). Voor de jonge lopers is er een speciale afstand van 1 km.

De start en finish is rond de sfeervolle Esplanade. Het parcours gaat natuurlijk weer langs het Weerwater, waarna de 15 en 10 KM nog door de mooie natuur gaat. De leuke parcoursen gemixt met enthousiaste toeschouwers zullen de Almere City Run weer een onvergetelijke editie maken voor iedere hardloopliefhebber.

Goede doel – Stichting AAP

Dit jaar verbindt de Almere City Run een nieuw goed doel aan zich. Wij zijn trots om bekend te maken dat wij ons dit jaar gaan inzetten voor Stichting AAP. Het Nederlandse opvangcentrum voor exotische dieren van Stichting AAP bevindt zich al jaren in het groene hart van Almere. Veelal zijn de daar opgevangen dieren verlost van een ellendig bestaan als huis- of circusdier. De donaties van de deelnemers van de Almere City Run gaan rechtstreeks naar AAP. Deze bijdrage maakt de opvang, verzorging en bescherming van exotische dieren in heel Europa mede mogelijk.

AAP-directeur David van Gennep: “Geweldig dat AAP het goede doel is van de Almere City Run! We voelen ons al jaren thuis in Almere en veel van onze medewerkers en vrijwilligers komen hier vandaan. Dat deelnemers van dit mooie sportevenement zich samen inzetten voor ons werk om exotische dieren een betere toekomst te geven, is echt een prachtig cadeau! Samen maken we een verschil en kunnen we dieren weer dier laten zijn.”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

Morgen dag 4 van de EK Atletiek in Rome met TeamNL aan de start van d 4x400 en 4x100 meter estafette. Ook zien we Femke Bol, Cathelijn Peeters en Nick Smidt in de finale van de 400 meter horden. En staan Diane van Es, Jasmijn Lau, Jennifer...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 3

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 3

Morgen dag 3 van de EK Atletiek in Rome met Filmon Tesfu, Anne Luijten en Jacelyn Gruppen die aan de start staan van de halve Marathon. Taymir Burnet staat aan de start van de 200 meter en Femke Bol en Cathelijn Peeters komen uit op de 400 meter...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

Morgen de laatste dag van de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL aan de start van de estafette races en Noah Schutte aa de start van de 10.000 meter. Bekijk je het schema via je telefoon? Kantel dan je scherm om het extra goed te kunnen zien! Dag 6:...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!