Partnership Brooks Running en parkrun beleeft vliegende start in 2023

door 28 feb, 2024Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Brooks Running Parkrun Rotterdam

De samenwerking tussen Brooks Running – een wereldwijd leider op het gebied van technische hardloopschoenen, kleding en ervaringen – en parkrun – het grootste wekelijkse gratis community evenement – is in 2023 goed uit de startblokken gekomen. Beide partners blikken terug op een succesvol jaar dat in het teken stond van een aantal bijzondere mijlpalen die een positieve impact hebben gehad op het aantal hardlopers in de Benelux. Zo is de deelname aan de events van parkrun spectaculair gestegen: van 24.958 deelnames in 2022 naar 46.651 deelnames in 2023, wat overeenkomt met een stijging van maar liefst 87 procent.

Aan het begin van 2023 maakten Brooks en parkrun bekend dat zij, na een succesvolle driejarige samenwerking in het Verenigd Koninkrijk, ook de krachten gingen bundelen in Nederland met als doel de drempel naar lichaamsbeweging verder te verlagen. Als onderdeel van deze samenwerking is Brooks tot en met 2028 parkrun’s exclusieve footwear partner wereldwijd en presenting partner in onder andere Nederland. Brooks en parkrun willen een inclusieve omgeving creëren tijdens wekelijkse meet-ups waar iedereen – van wandelaars en joggers tot hardlopers en vrijwilligers – de voordelen van het hardlopen kan ervaren.

Mijlpalen in 2023

Het partnership tussen Brooks en parkrun beleefde een vliegende start in 2023. Naast de spectaculaire groei van het aantal deelnemers aan hardloop-events is aantal vrijwilligers ook met ruim 40% toegenomen. De grote betrokkenheid van deze duizenden enthousiaste vrijwilligers speelt een belangrijke verbindende rol tijdens de community meet-ups. Een andere bijzondere mijlpaal is de uitbreiding van het aantal locaties: van 14 locaties begin 2023 tot 20 locaties aan het einde van het jaar. Dit toont de groeiende populariteit en acceptatie van parkrun in nieuwe communities, mede dankzij de samenwerking met Brooks. Ook het inclusieve karakter van de parkrun evenementen wordt versterkt door de massale deelname van vrouwelijke sporters. Zo zijn bijna vier op de tien deelnemers en bijna de helft van alle vrijwilligers vrouw.

Samen sterk in Nederland

Ook in Nederland hebben Brooks en parkrun veel bereikt. Zo hebben bezoekers in 2023 ruim 350 paar hardloopschoenen van Brooks getest tijdens parkrun-events. Brooks was 14 keer aanwezig bij een parkrun, wat leidde tot een forse stijging van het aantal deelnemers (+42 procent) ten opzichte van het wekelijkse gemiddelde. De populairste parkrun-locatie in Nederland is het Amsterdamse Bos, gevolgd door het Zuiderpark in Den Haag en het Kralingse Bos in Rotterdam. Het drukstbezochte evenement in 2023 was tijdens het weekend dat de TCS Amsterdam Marathon op het programma stond. Toen trok de parkrun in het Amsterdamse Bos op 14 oktober honderden deelnemers.

Naast de parkrun-edities waar Brooks aanwezig is, spelen de partners een belangrijke rol tijdens de community meet-ups in Duitsland en Nederland. Zo creëert Brooks tijdens de wekelijkse 5km parkruns een plek waar hardlopers advies kunnen inwinnen, hardloopschoenen kunnen proberen en deel uitmaken van de communities van Brooks en parkrun. Ook in de VS bouwen beide partners voort op het succes van hun Europese samenwerking.

People of parkrun

Begin februari behaalde parkrun de grens van 100.000 deelnames en zal Brooks in 2024 op ruim 14 locaties hardlopers van alle niveaus motiveren de finishstreep over te gaan. Daarnaast introduceren Brooks en parkrun de videoserie People of parkrun. In de videoserie wordt de kracht van parkrun benadrukt bij de hardloopcommunity. Geselecteerde parkrunners uit Nederland met een bijzonder verhaal, worden op een bijzondere manier vastgelegd en geportretteerd om parkrun zo nog meer zichtbaarheid te geven.

Tags: Brooks | Parkrun

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Foto: Christel Saneh voor World Athletics Wereld- en Olympisch kampioen Faith Kipyegon bevestigde haar status als beste vrouwelijke atlete in de geschiedenis op de 1500 meter. Zij liep haar eigen wereldrecord uit de boeken met een geweldige tijd...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt op zondag 20 oktober haar comeback tijdens de TCS Amsterdam Marathon. Brinkman zou eigenlijk vorig jaar al van start gaan bij de World Atletics Platinum Label marathon, maar moest toen kort voor de wedstrijd haar limietpoging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!