adidas brengt Supernova-hardlooplijn uit ontworpen voor alledaags rencomfort

door 29 feb, 2024Kleding en schoenen, Schoenen0 Reacties

Select 2024Select 2024

Uit een recente wereldwijde studie van adidas onder 2.674 hardlopers blijkt dat discomfort tijdens het rennen de voornaamste reden is om niet aan een hardloopsessie te beginnen. Om dit en andere struikelblokken weg te nemen, brengt het sportmerk een nieuwe collectie van de Supernova-hardloopschoen uit: drie allround schoenen ontworpen om zo comfortabel mogelijk te rennen.

Uit het onderzoek van adidas blijkt dat het dragen van oncomfortabele schoenen als het voornaamste pijnpunt wordt ervaren bij het verlies van plezier tijdens het hardlopen (47%). Andere obstakels zijn onder andere extreme weersomstandigheden zoals hitte (45%) of kou (43%), een gebrek aan motivatie (38%), en oneffen of gladde oppervlakken (37%).

De oncomfortabele omstandigheden hebben impact op de run: bijna vier op de tien (37%) korten hun hardlooprondje in, bijna een derde (29%) geeft aan dat het hun humeur negatief beïnvloedt, en een derde (33%) van de hardlopers besluit zelfs hun rondje aan te passen. De formule voor een comfortabele run is volgens het onderzoek: hardlopen in fijne schoenen op een zonnige ochtend – 19.8 graden – met een zacht briesje.

Rencomfort optimaliseren voor de ‘daily run’ 

adidas’ Supernova hardlooplijn is ontworpen om het rencomfort te optimaliseren voor de alledaagse hardloper: hardlopers die regelmatig lopen, op hun eigen tempo of die beginnend zijn en hun afstand nog aan het opbouwen zijn. De allround schoen verschijnt in drie modellen: de Supernova Rise, de Supernova Stride en de Supernova Solution.

Twijfel je over welke schoen het beste bij jou en jouw hardloopritme past? adidas kan je helpen bij je keuze!.

  • De Supernova Rise is een allround hardloopschoen voor zowel beginnende als meer ervaren ‘every day’ hardlopers. De tussenzool bestaat volledig uit het nieuwe, lichte Dreamstrike+ foam dat extra comfort en demping geeft. Verder is het bovenwerk vernieuwd en bevat de schoen het Support Rod System – een innovatief ondersteuningssysteem, ingebed in de zool voor stabiliteit en soepele overgangen, waardoor beginners op een veilige manier op kunnen bouwen en ervaren renners comfortabele kilometers kunnen maken.
  • De Supernova Solution heeft ook een middenzool die volledig uit Dreamstrike+ foam bestaat en bevat extra stevige Support Rods. Dit systeem geeft net wat extra begeleiding van de voet tijdens de afwikkeling van hiel naar teen. Zo bespaar je energie en kun je langer blijven hardlopen in je eigen tempo.
  • De Supernova Stride is de toegankelijkere variant binnen de lijn. Deze schoen heeft Dreamstrike+ foam enkel in de voorvoet, de rest van de tussenzool is gemaakt van hoogwaardig EVA-materiaal. Een ideale schoen voor een beginnende loper die toewerkt naar een 5 of 10 kilometer loop.

De Supernova Rise en Supernova Solution zijn verkrijgbaar voor €150, de Supernova Stride is beschikbaar voor €120. Je kan ze kopen bij sportspeciaalzaken zoals: Bol en RunningDirect.nl. Voor meer informatie ga je naar: adidas.nl/hardlopen-schoenen.

Tags: Adidas

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

ASICS lanceert de GEL-KAYANO 31

ASICS lanceert de GEL-KAYANO 31

ASICS lanceert de GEL-KAYANO™ 31. Het verbeterde bovenwerk van deze laatste toevoeging aan het assortiment zorgt voor een optimaal comfortabele run. Hardlopers worden door het nieuwste model van de GEL-KAYANO™ bij elke stap ondersteund.  De...

Mizuno lanceert gloednieuwe supertrainer NEO VISTA

Mizuno lanceert gloednieuwe supertrainer NEO VISTA

De splinternieuwe Mizuno NEO VISTA is gemaakt voor swift running. Dat is hardlopen met een soepele, moeiteloze tred voor extra snelheid. De hardloopschoen is ontworpen als een dagelijkse supertrainer op basis van Mizuno’s nieuwste technologieën...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!