CPC Loop Den Haag ook voor ‘ambassadeur’ Khalid Choukoud belangrijke tussenstop op weg naar Spelen

door 1 mrt, 2024Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Khalid Choukoud tijdens CPC Loop 2023

De 48ste NN CPC Loop Den Haag brengt op zondag 10 maart twee Nederlandse marathontoppers aan de start die al hebben voldaan aan de limiet voor de Olympische Spelen van Parijs. Het gaat om de eerder aangekondigde Abdi Nageeye, die in de hofstad zijn Nederlands record op de halve marathon wil aanscherpen, en Khalid Choukoud.

Choukoud (37) doet voor de zevende keer mee aan de halve marathon in zijn woonplaats. Niet voor niets is hij sinds vorig jaar ambassadeur van de NN CPC Loop Den Haag. Met activiteiten in verschillende stadswijken wil hij jong en oud in beweging brengen, recreanten inspireren en geeft  hij advies over een goede voorbereiding op hét evenement-voor-iedereen.

De drievoudig nationaal kampioen op de halve en hele marathon debuteerde in 2005 bij de NN CPC Loop Den Haag als winnaar van de 10 km Loop. Afgelopen jaar finishte Choukoud tijdens de NN Halve Marathon als snelste Nederlander op een knappe vierde plaats. Het is zijn beste ‘Haagse’ prestatie ooit.

Choukoud voldeed in december in Valencia in 2.07.37 ruimschoots aan de olympische marathonlimiet (2.08.10), nadat hij zeven weken daarvoor in Amsterdam de kwalificatie-eis nog op 26 seconden had gemist. Beide keren liep de karaktervolle atleet een persoonlijk record. Van de Nederlanders is alleen Abdi Nageeye sneller (2.04.56).

Zoals gemeld, wil Nageeye (34) bij de NN CPC Loop Den Haag zijn Nederlands record op de halve marathon verbeteren. Dat staat sinds 2019 op zijn naam met 1.00.24. Zowel voor Nageeye als Choukoud is de race een belangrijke tussenstop op weg naar ‘Parijs’, waar op zaterdag 10 augustus de olympische marathon op het programma staat.

Nageeye en Choukoud krijgen onder meer tegenstand van enkele Oost-Afrikanen, onder wie de snelle Keniaan Hillary Kering (pr 1.01.47). Uit eigen land staan onder meer op de deelnemerslijst: Stan Niesten (1.03.35), Roy Hoornweg (1.03.58), Tom Hendrikse (1.03.58), Lucas Nieuweboer (1.04.10), Dennis Licht (1.05.12), Remyo Tielsema (1.05.20), Roel Wijmenga (1.06.02), Floris Willeboordse (1.06.30), Paavo de Leng (1.06.45), Kipane Keleta (1.06.46), Levi van Mulken (1.09.12) en Nik Lemmink (debuut).

Wilbert Lek, organisator van de NN CPC Loop Den Haag: ,,Met Nageeye en Choukoud hebben we de snelste twee Nederlandse lange-afstandlopers op de startlijst. Ze vormen de inspirerende voorhoede van duizenden recreanten die zich eveneens verheugen op ons populaire evenement.’’

Loopfeest

De NN CPC Loop Den Haag is het grootste loopfeest van de residentie en trekt jaarlijks in een ongekend sfeervolle ambiance meer dan 30.000 deelnemers. Het is behalve een topsportevenement een gezellig en sportief ‘uitje’ voor de hele familie. Met afstanden tot en met de halve marathon staat het evenement bekend als voorjaarsklassieker.

Alle afstanden starten en finishen bij het Malieveld. De snelle parcoursen lopen door de met veel publiek gevulde straten van Den Haag. Het hoofdonderdeel, de NN Halve Marathon, gaat van de stad richting de iconische Pier in Scheveningen om vervolgens weer in de stad te finishen. Alle onderdelen zijn uitverkocht.

Programma

Het schema van de 48e editie van de NN CPC Loop Den Haag op zondag 10 maart ziet er als volgt uit:

  • 09.15 uur       gro-up Jeugdloop 1 km
  • 10.00 uur       NN CPC4ALL 1 km
  • 10.30 uur       gro-up Jeugdloop 2,5 km
  • 11.00 uur       5 km Loop
  • 12.00 uur       10 km Loop
  • 14.00 uur       NN Halve Marathon.

Daarnaast kan er op vrijdag 8 maart worden deelgenomen aan de City Pier Night Walk (start tussen 18.00 en 18.30 uur), een gezellige wandeling over 8 en 12 kilometer.

Goede doel

Het goede doel van de 48ste NN CPC Loop Den Haag is KWF Kankerbestrijding.

Meer informatie is te vinden op www.nncpcloopdenhaag.nl/inschrijven.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Foto: Christel Saneh voor World Athletics Wereld- en Olympisch kampioen Faith Kipyegon bevestigde haar status als beste vrouwelijke atlete in de geschiedenis op de 1500 meter. Zij liep haar eigen wereldrecord uit de boeken met een geweldige tijd...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt op zondag 20 oktober haar comeback tijdens de TCS Amsterdam Marathon. Brinkman zou eigenlijk vorig jaar al van start gaan bij de World Atletics Platinum Label marathon, maar moest toen kort voor de wedstrijd haar limietpoging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!