Zandvoort Circuit Run bereikt deelnemerslimiet

door 1 mrt, 2024Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024

De belangstelling voor de Zandvoort Circuit Run is dit jaar enorm. Alle startnummers voor de 15e editie op zondag 24 maart zijn twee weken voor de sluiting van de inschrijving uitverkocht. Nooit eerder stonden er zoveel deelnemers aan de start van dit hardloopevenement. Sportorganisatie Le Champion heeft de deelnemerslimiet voor dit jaar vastgesteld op 16.000 deelnemers.

Het circuit staat tijdens de Zandvoort Circuit Run centraal. Er wordt gestart vanuit de indrukwekkende pitstraat, daarna volgt voor alle deelnemers een volledige ronde over Circuit Zandvoort. Nadat deelnemers over het strand, door de glooiende duinen en het sfeervolle centrum van Zandvoort zijn gelopen, komen zij terug op Circuit Zandvoort, waar ze worden afgevlagd op het rechte stuk. De Zandvoort Circuit Run wordt ook wel gezien als het evenement met het meest afwisselende parcours van Nederland.

De Zandvoort Circuit Run is een unieke belevenis voor deelnemers én toeschouwers. Op Circuit Zandvoort zijn supporters, met een geldig ticket, van harte welkom. Slechts één keer per jaar is het mogelijk om zó dichtbij het heilige asfalt, de pitboxen en de kombochten van Zandvoort te komen. Er is bij het racefestival op het paddock genoeg te beleven. Het evenement wordt dit jaar voor de 15e keer georganiseerd en de organisatie wil daarom het jubileum samen met deelnemers en supporters vieren. De coverband ‘The Tour’ en DJ Jacco Silver zorgen dat de voetjes van de vloer kunnen.

Lopen voor het goede doel

Het officiële goede doel van de Zandvoort Circuit Run is Villa Joep. Villa Joep is hét fonds op het gebied van neuroblastoom kinderkanker. Jaarlijks krijgen 25 tot 30 jonge kinderen in Nederland de diagnose neuroblastoom. Hun genezingskans is schrikbarend laag. Daarmee is neuroblastoom één van de meest agressieve vormen van kinderkanker. Dat blijkt ook uit de cijfers: 60% tot 70% van de kinderen met de zwaarste vorm van neuroblastoom overlijdt. Daar wil Villa Joep verandering in brengen.

Meer info over Zandvoort Circuit Run is te vinden via: www.zandvoortcircuitrun.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Utrecht Marathon groter dan ooit

Utrecht Marathon groter dan ooit

De spanning stijgt in Utrecht, want op zondag 19 mei vindt het grootste hardloopevenement van de stad plaats: de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park. Dit jaar is het evenement groter dan ooit met 14.000 inschrijvingen en een mooi...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!