CPC Loop Den Haag rekent op feestelijke 48ste editie

door 8 mrt, 2024Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
CPC Loop Den Haag

De 48ste NN CPC Loop Den Haag belooft mede door de goede weersvoorspellingen komende zondag het karakter van een heerlijk lentefeest te krijgen. Met een temperatuur die oploopt van 8 graden in de ochtend tot 11 graden in de middag en een matige wind lijken de omstandigheden ideaal voor de ruim 34.000 deelnemers aan de openingsklassieker van het hardloopseizoen.

Tal van (internationale) toppers hebben grote plannen op het snelle parcours in Den Haag. Zo heeft Abdi Nageeye aangekondigd zijn nationale record op de halve marathon te willen verbeteren. De beste Nederlandse wegatleet heeft dat sinds 2019 met 1.00.24 op zijn naam staan.

Nageeye heeft al voldaan aan de marathon-limiet voor de Olympische Spelen van Parijs. Dat geldt ook voor Khalid Choukoud, die voor de zevende keer van start gaat in de halve marathon van de NN CPC Loop Den Haag. Sinds vorig jaar is hij ambassadeur van het populaire evenement in zijn woonplaats en zet hij zich in verschillende stadswijken in om jong en oud in beweging te brengen.

Nageeye en Choukoud krijgen onder meer concurrentie van enkele Afrikaanse toppers, onder wie de Keniaan Hillary Kering (pr 1.01.47). Abraham Cheroben (Bahrein) is bovendien een atleet van naam: tweede bij de WK halve marathon in Valencia (2018) en een pr van 58.40 (2017).

De Keniaanse Susan Chembai is bij de vrouwen uit op het parcoursrecord. Dat is in handen van Lornah Kiplagat, die in 2000 bij het Malieveld zegevierde in 1.06.56. De talentvolle Chembai wil hoe dan ook haar pr van 1.09.16 ruimschoots overtreffen. Nienke Brinkman maakte vorig jaar indruk bij de NN CPC Loop Den Haag door te winnen in 1.07.44.

Met Anne Luijten komt, behalve Nageeye en Choukoud, een derde Nederlandse topper aan de start, die al heeft voldaan aan de limiet  voor de olympische marathon. Vorig jaar vestigde ze in Den Haag haar persoonlijk record op de 21,1 km (1.12.12). Als regerend nationaal kampioene op de halve én hele marathon is ze één van de blikvangers van het grootse loopfeest van de residentie.

NN CPC4ALL

Opvallend is ook het aantal inschrijvingen voor de NN CPC4ALL. Het recordaantal van honderd deelnemers met een geestelijke of lichamelijke handicap waagt zich aan een parcours over 1 kilometer. Ze mogen (hard)lopen of zich voortbewegen met een rolstoel, loopfiets, handbike et cetera.

Top- en breedtesport

Wilbert Lek, directeur van de NN CPC Loop Den Haag: ,,Ons evenement is traditioneel een prachtige mix tussen top- en breedtesport. Het is er voor iedereen. Voor topper en recreant, voor jong en oud. En dus ook voor mensen met een beperking. Iedereen kan zichzelf hier in een sfeervolle ambiance overtreffen. Het is bovendien een gezellig dagje uit voor de gehele familie. Dat maakt de ‘CPC’ uniek in deze regio

Eerbetoon

De NN CPC Loop Den Haag schenkt zondag een speciaal eerbetoon aan Kelvin Kiptum. Voor de start van de halve marathon om 14.00 uur zal een minuut stilte in acht worden genomen voor de Keniaan, die vorige maand tragisch om het leven kwam bij een auto-ongeluk. Kiptum finishte in 2020 als tweede in de hofstad.

Golazo, organisator van onder meer de NN CPC Loop Den Haag en de NN Marathon Rotterdam, heeft onlangs de Kelvin Kiptum Foundation in het leven geroepen om de familie en omgeving van de betreurde atleet te ondersteunen. Kiptum wilde op 14 april in Rotterdam zijn wereldrecord van 2.00.35 verbeteren en als eerste atleet onder de magische grens van twee uur finishen.

Programma

Het schema van de 48e editie van de NN CPC Loop Den Haag ziet er zondag als volgt uit:

  • 09.15 uur       gro-up Jeugdloop 1 km
  • 10.00 uur       NN CPC4ALL 1 km
  • 10.30 uur       gro-up Jeugdloop 2,5 km
  • 11.00 uur       5 km Loop
  • 12.00 uur       10 km Loop
  • 14.00 uur       NN Halve Marathon

Alle afstanden starten en finishen bij het Malieveld. De aantrekkelijke parcoursen lopen door de met veel publiek gevulde straten van Den Haag. Het hoofdonderdeel, de NN Halve Marathon, gaat van de stad richting de iconische Pier in Scheveningen om vervolgens weer in de stad te finishen. Alle onderdelen zijn uitverkocht.

Bereikbaarheid

Den Haag Centraal Station is morgen en zondag niet bereikbaar per trein. Deelnemers die toch met de trein willen reizen, wordt aangeraden station Laan van NOI of Den Haag Holland Spoor als bestemming te kiezen en dan over te stappen op tram, metro of NS-bus. Plan je reis met de reisplanner en houd rekening met extra reistijd. Deelnemers uit de regio raden we aan om met de fiets naar het Malieveld te komen, hier zijn fietsenstallingen voorzien.

Het reisadvies: www.nncpcloopdenhaag.nl/info/bereikbaarheid.

Goede doel

Het goede doel van de 48ste NN CPC Loop Den Haag is KWF Kankerbestrijding.

Meer informatie: www.nncpcloopdenhaag.nl/inschrijven.

Tags: CPC loop

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Utrecht Marathon groter dan ooit

Utrecht Marathon groter dan ooit

De spanning stijgt in Utrecht, want op zondag 19 mei vindt het grootste hardloopevenement van de stad plaats: de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park. Dit jaar is het evenement groter dan ooit met 14.000 inschrijvingen en een mooi...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!