Abdi Nageeye loopt nieuw Nederlands record tijdens CPC Loop Den Haag

door 10 mrt, 2024Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Abdi Nageeye winnaar CPC Loop 20254

Abdi Nageeye heeft met een Nederlands record de 48ste NN CPC Loop Den Haag extra glans gegeven. De beste wegatleet van ons land won de halve marathon van de traditionele openingsklassieker in 1.00.21. Daarmee verbeterde hij, ondanks darm- en hamstringklachten, zijn eigen record met drie seconden.

De Ethiopiër Charlie Kedir (1.00.48) en de voor Israël uitkomende Tadesse Getahon (1.01.01) vergezelden Nageeye op het erepodium. Khalid Choukoud, in zijn woonplaats ambassadeur van de NN CPC Loop Den Haag, finishte als tweede Nederlander in 1.03.31 op de zesde plaats. Hij bleef Tom Hendrikse 25 seconden voor.

Susana Chembai winnares CPC Loop 20254

Vrouwen

Bij de vrouwen triomfeerde Susan Chembai uit Kenia in een pr van 1.07.12. Het parcoursrecord van Lornah Kiplagat (1.06.56) bleef buiten bereik. De Duitse Katharina Steinruck veroverde de tweede plaats (1.09.58). Als derde, en beste Nederlandse, finishte Anna Luijten. De regerend nationale kampioene op de halve en hele marathon, verbeterde zichzelf tot 1.10.39. Een jaar geleden kreeg ze in de hofstad een pr van 1.12.12 achter haar naam.

Nageeye was niet de enige atleet die bij de NN CPC Loop Rotterdam een Nederlands record liep. Dat deed ook de 76-jariger Rietje Corstens uit Bergen op Zoom. In de categorie vrouwen 75+ zette ze een tijd neer van 1.59.22.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

Morgen beginnen de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL in de finale van de 4x400 meter estafette (mix) en Maureen Koster in de finale van de 5.000 meter. Verder komen Nadine Visser en Maayke Tjin A-Lim uit op de 100 meter horden. Mark Heiden, Job...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!