Podcast De Pacer: Na zijn Nederlands record bij de CPC praat Abdi Nageeye na bij De Pacer

door 12 mrt, 2024Podcasts0 Reacties

Select 2024Select 2024

We volgen de Hardlooppodcast De Pacer, door loopliefhebbers Pim Bijl en Eric Brommert. We zullen de leukste podcast van hen met jullie delen. Deze keer praten zij met Abdi Nageeye die afgelopen zondag het Nederlands record op de halve Marathon tijdens de CPC Loop heeft gelopen.

Met 1.00.21 verbeterde Abdi Nageeye bij de CPC Loop Den Haag zijn eigen Nederlands record op de halve marathon. Na de prijsuitreiking, een dopingcontrole en een frisse douche schuift Nageeye met een muntthee achter de microfoons van De Pacer aan. Om te vertellen over zijn voorbereiding, zijn race, de minuut stilte ter nagedachtenis aan Kelvin Kiptum, en zijn toekomstplannen.

Hij vertelt over de training in de regen, 10 dagen van tevoren, die moest bepalen of hij wel of niet aan de start zou staan in Den Haag. Over de problemen in de voorbereiding: van een stressvolle verhuizing, diarree, tot zeurende hamstrings. Over een haas die niet zo goed luisterde. En over zijn plannen in Rotterdam, en zijn plannen tot en met de Spelen van Los Angeles in 2028. 

En nadat de Nederlands recordhouder op zijn pantoffels naar het buffet in het atletenhotel is geschuifeld, voelt Eric Brommert Pim Bijl nog even aan de tand over zijn race in Den Haag.

Veel luisterplezier.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Podcast De Pacer: De grote Marathon nabeschouwing

Podcast De Pacer: De grote Marathon nabeschouwing

We volgen de Hardlooppodcast De Pacer, door loopliefhebbers Pim Bijl en Eric Brommert. We zullen de leukste podcast van hen met jullie delen. Deze keer praten zij een dag na de Marathon van Rotterdam over deze dag! The day after. Zoveel verhalen,...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!