Recordaantal deelnemers bij 8e Stevensloop

door 14 mrt, 2024Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Luuk Maas finish Stevensloop

Meer dan 10.000 hardlopers staan ingeschreven voor de Alfa Laval Stevensloop van komend weekend. Nog nooit deden zoveel mensen mee aan de Nijmeegse stadsloop. De Stevens Stadscross en de halve marathon zijn met beide 3.000 deelnemers helemaal uitverkocht. De halve marathon kent een vernieuwd parcours door onder andere de Ooijpolder en met twee passages over de Waalkade. Bij de Stevens Stadscross gaan de lopers voor het eerst door de bibliotheek en zijn er nieuwe lichtprojecten aan de route.

Mohamed en Maas op 10 kilometer

Op de 10 kilometer gaan Abdirahman Mohamed en Luuk Maas de strijd met elkaar aan. Maas won deze afstand vorig jaar in een parcoursrecord van 29:36. Nijmegenaar Mohamed won het jaar ervoor in 29:43. Bij de vrouwen staan Ruth van der Meijden, Irene van Lieshout en de Belgische Mélanie Bovy aan de start van de 10 kilometer. Op de halve marathon verdedigt Luc Schout zijn titel en gaat Marcella Herzog voor de overwinning. Milan van der Meer, winnaar van de 5 kilometer in 2022 na een spectaculaire eindsprint, staat samen met veel van zijn teamgenoten van Team Zevenheuvelen aan de start van de kortste afstand.

Aandacht voor verdere verduurzaming

Bij de Alfa Laval Stevensloop zijn de deelnemer-shirts voor het eerst voor 50% gemaakt van gerecyclede shirts die zijn ingezameld bij de NN Zevenheuvelenloop. Verder bestaat het Alfa Laval Stevensloop-shirt voor 50% uit gerecyclede PET-flessen. Ook bij de Alfa Laval Stevensloop worden weer oude sportshirts ingezameld waarmee shirts voor de komende evenementen van Stichting Zevenheuvelenloop worden gemaakt.

Bij de drankposten aan het parcours krijgen de deelnemers water en Powerbar sportdrank in rPET-bekers. Deze bekers worden ingezameld en gerecycled tot nieuwe bekers. Aan de finish krijgen alle deelnemers een herbruikbaar bekertje van titelsponsor Alfa Laval.

Startlijst (sub)toplopers

Bekijk hier de startlijst van de (sub)toplopers.

Live uitzending Omroep Gelderland

De Stevens Stadscross start zaterdag 16 maart om 21:00 uur. De Alfa Laval Stevensloop begint op zondag 17 maart om 12:00 uur met de halve marathon. De gehele Alfa Laval Stevensloop is zondag live te volgen op Omroep Gelderland via deze link.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

Morgen dag 4 van de EK Atletiek in Rome met TeamNL aan de start van d 4x400 en 4x100 meter estafette. Ook zien we Femke Bol, Cathelijn Peeters en Nick Smidt in de finale van de 400 meter horden. En staan Diane van Es, Jasmijn Lau, Jennifer...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 3

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 3

Morgen dag 3 van de EK Atletiek in Rome met Filmon Tesfu, Anne Luijten en Jacelyn Gruppen die aan de start staan van de halve Marathon. Taymir Burnet staat aan de start van de 200 meter en Femke Bol en Cathelijn Peeters komen uit op de 400 meter...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

Morgen de laatste dag van de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL aan de start van de estafette races en Noah Schutte aa de start van de 10.000 meter. Bekijk je het schema via je telefoon? Kantel dan je scherm om het extra goed te kunnen zien! Dag 6:...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!