Pole position voor Douma en Koster bij 15e editie Zandvoort Circuit Run

door 17 mrt, 2024Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Zondag 24 maart doven de lichten in de pitstraat van Circuit Zandvoort voor de uitverkochte Zandvoort Circuit Run. Tijdens deze 15e editie van het hardloopevenement van Sportorganisatie Le Champion zullen de ogen gericht zijn op atleten Richard Douma en Maureen Koster. De winnaars van vorig jaar krijgen op het afwisselende parcours van 12 kilometer concurrentie uit verschillende hoeken. Het belooft een spannende race te worden.

Richard Douma won Zandvoort Circuit Run 2023

Richard Douma

De grote favoriet bij de mannen is de 30-jarige Richard Douma. Hij liep vorig jaar solo naar de overwinning in een tijd van 36.14. In februari van dit jaar liet Douma al zien dat hij in goede race vorm is: tijdens de Groet uit Schoorl Run schreef hij de Nederlandse titel op de 10 kilometer op zijn naam in een tijd van 28.24. Begin april loopt hij in Berlijn de halve marathon en hoopt hier de internationale limiet (1.01.40) voor het Europese kampioenschap in Rome te lopen. De Zandvoort Circuit Run past hierbij goed in zijn voorbereiding. 

Andere kanshebbers voor het hoogste podium zijn Remyo Tielsema en Sander Vercauteren. Tielsema klokte afgelopen weekend in Den Haag nog een nieuw persoonlijk record op de halve marathon (1.04.46). Een stuk beter dan zijn resultaat op het NK 10 kilometer in Schoorl. Kan hij deze stijgende lijn doorzetten in Zandvoort? Voor de Belgische Vercauteren is de Zandvoort Circuit Run geen onbekend terrein. In 2022 werd hij als eerste afgevlagd in de finishstraat in een tijd van 35.44. Ook staan Mahadi Abdi Ali, Edwin Sjerps en Tom Hoogeboom aan de start.

Maureen Koster won Zandvoort Circuit Run 2023

Vrouwen

In de race bij de vrouwen is Maureen Koster de atlete met de beste papieren. Al tweemaal op rij heeft zij de Zandvoort Circuit Run gewonnen. Voegt Koster nog een derde overwinning in Zandvoort aan haar palmares toe? Op dit moment is zij in training voor de 5.000 meter op de Olympische Spelen van Parijs. Volgende week krijgt Koster concurrentie van onder anderen Ruth van der Meijden en de Belgische Julie Voet.

Eerder op de dag worden er hoge snelheden verwacht op de 4 km (One Lap). De kortere afstand trekt jaarlijks zowel baan- als wegspecialisten aan. Aankomende editie zullen Levi van Mulken, Bram Anderiessen, Jesse Fokkenrood en Djao Lobles van start gaan vanuit de pitstraat. De Zweedse Sarah Lahti is de grote favoriet bij de vrouwen. Zij won vorige maand de 10 kilometer bij de Groet uit Schoorl Run in een tijd van 32.13. Nog een aantal namen die voor een verrassing kunnen zorgen zijn Ineke van Koldam  en Britt Ummels.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

Morgen beginnen de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL in de finale van de 4x400 meter estafette (mix) en Maureen Koster in de finale van de 5.000 meter. Verder komen Nadine Visser en Maayke Tjin A-Lim uit op de 100 meter horden. Mark Heiden, Job...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!