Zandvoort heeft een mooi sportief weekend voor de boeg

door 18 mrt, 2024Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Zandvoort Circuit Run

Zandvoort en omgeving staan komend weekend, zaterdag 23 en zondag 24 maart, in het teken van de 30 van Zandvoort, Omloop van Zandvoort en Zandvoort Circuit Run. Het sportweekend, dat door Sportorganisatie Le Champion georganiseerd wordt, trekt verspreid over twee dagen 26.000 sportievelingen naar de badplaats. De sporters gaan genieten van het circuit, de schitterende omgeving en de sportieve uitdagingen.

30 van Zandvoort

Het sportweekend wordt afgetrapt door de 12e editie van de 30 van Zandvoort. De 6.000 wandelaars gaan langs routes van 18 of 30 km genieten van de mooie natuur van Zandvoort en omgeving. Voor ruim 1.600 wandelaars begint de dag extra speciaal: zij maken bij zonsopkomst wandelend een ronde over Circuit Zandvoort. Voor de start wordt de cheque met het door de wandelaars gedoneerde bedrag overhandigd aan de Antoni van Leeuwenhoek Foundation, dat wetenschappelijk kankeronderzoek financiert. Zaterdagmiddag wordt er bij de finish van de 30 van Zandvoort in het dorpscentrum een gezellig feestje gevierd. 

Omloop van Zandvoort

De tweede dag vol sportieve prestaties begint met de jubileumeditie van de Omloop van Zandvoort. Met 4.000 fietsers is de 10e editie van dit fietsevenement uitverkocht. Vanuit de pitstraat van Circuit Zandvoort vertrekken de fietsers voor nieuwe routes van 40, 80, 100 of 120 km. Voor de start wordt de cheque aan het goede doel Stichting ALS Nederland uitgereikt en daarmee het door de deelnemers gedoneerde bedrag onthuld. De finish ligt voor de deelnemers van de Omloop van Zandvoort op de paddock van het circuit, waar ‘s middags volop ruimte is om samen met andere sporters en supporters gezellig na te praten.

Zandvoort Circuit Run

Nadat de deelnemers van de Omloop van Zandvoort het asfalt opgewarmd hebben met hun fietsbanden, is het de beurt aan de 16.000 deelnemers van de Zandvoort Circuit Run. De 15e editie, ook een jubileumeditie, is uitverkocht met een recordaantal deelnemers. De hardlopers konden bij hun inschrijving een vrijwillige donatie doen aan Villa Joep, dat als goede doel verbonden is aan de Zandvoort Circuit Run en zich inzet om neuroblastoom de wereld uit te helpen.

De hardloopzondag wordt afgetrapt met de Circuit Run Specials, voor sporters tussen de 4 en 18 jaar met een beperking, en de Picnic Kids Circuit Run voor kinderen van 4 t/m 13 jaar. Er is geen na-inschrijving meer mogelijk. Nadat de jonge deelnemertjes gefinisht zijn, is het de beurt aan de lopers van de 4 km, 12 km en 10 Engelse Mijl (16,1 km) om het heilige asfalt te betreden.

Langs het parcours worden op veel plekken in het dorp en op het strand enthousiaste supporters verwacht. Bewoners in Zandvoort maken er jaarlijks een gezellig feest van. Straten worden versierd met slingers, spandoeken, vlaggen en verlichting en vele bewoners maken spontaan muziek.

Gelijktijdig met de Omloop van Zandvoort en Zandvoort Circuit Run wordt op en rond de paddock op het circuit het racefestival gehouden. Om het 15-jarige jubileum te vieren pakt de organisatie dit jaar uit. Met DJ Jacco Silver en de coverband ‘The Tour’ wordt het ongetwijfeld gezellig. Verder zijn er leuke activiteiten met o.a. een skate clinic van Reggeborgh, activiteiten van Picnic voor de kinderen en veel gezelligheid is er genoeg te beleven voor deelnemers én supporters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

Morgen dag 4 van de EK Atletiek in Rome met TeamNL aan de start van d 4x400 en 4x100 meter estafette. Ook zien we Femke Bol, Cathelijn Peeters en Nick Smidt in de finale van de 400 meter horden. En staan Diane van Es, Jasmijn Lau, Jennifer...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 3

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 3

Morgen dag 3 van de EK Atletiek in Rome met Filmon Tesfu, Anne Luijten en Jacelyn Gruppen die aan de start staan van de halve Marathon. Taymir Burnet staat aan de start van de 200 meter en Femke Bol en Cathelijn Peeters komen uit op de 400 meter...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

Morgen de laatste dag van de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL aan de start van de estafette races en Noah Schutte aa de start van de 10.000 meter. Bekijk je het schema via je telefoon? Kantel dan je scherm om het extra goed te kunnen zien! Dag 6:...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!