ASICS lanceert de METASPEED SKY PARIS & METASPEED EDGE PARIS en helpt hardlopers vooruit

door 19 mrt, 2024Kleding en schoenen, Schoenen0 Reacties

Select 2024Select 2024
ASICS lanceert de METASPEED™ SKY PARIS & METASPEED™ EDGE PARIS

ASICS lanceerde onlangs twee nieuwe modellen in de METASPEED™ Serie – de METASPEED™ SKY PARIS en de METASPEED™ EDGE PARIS. De schoenen combineren ASICS’ geavanceerde technologieën. ASICS ondersteunt hiermee hardlopers die zich op hun best willen voelen en presteren, om zo nieuwe persoonlijke records te behalen.

De nieuwe hardloopschoenen zijn het resultaat van een zorgvuldig ontwerp- en testproces onder leiding van het ASICS Institute of Sport Science. Hierbij waren een aantal externe testers en meer dan honderd topatleten van over de hele wereld betrokken. ASICS heeft de METASPEED™ serie verder verbeterd door de schoen lichter, zachter en steviger te maken en de constructie van de carbonplaat over de hele lengte te vernieuwen.

Over METASPEED™

In 2021 zorgde ASICS voor een primeur in de industrie door gelijktijdig twee nieuwe hardloopschoenen te lanceren. De METASPEED™ SKY en METASPEED™ EDGE werden toen speciaal ontworpen met twee verschillende loopstijlen in gedachten.

Het team achter de twee schoenen – met de codenaam “C-Project” – sloeg een nieuwe weg in door te kiezen voor een mensgerichte ontwerpbenadering. ASICS merkte dat de hardloopschoenen uit die tijd maar één type loper ten goede kwamen. Met deze nieuwe benadering kon het merk atleten helpen met het bereiken van nieuwe records, omdat ze voor het eerst hun loopstijl niet aan hoefden te passen aan hun schoen. In plaats daarvan kon ASICS de beste schoenen bieden die hun loopstijl ondersteunen en hen tegelijkertijd hielpen om hun snelheid te vinden.

De nieuwe METASPEED SKY PARIS en de METASPEED EDGE PARIS schoenen zijn op maat gemaakt voor de STRIDE en CADENCE hardloopstijlen. Een cruciaal kenmerk is het vernieuwde ontwerp ten opzichte van voorgaande modellen. Dit helpt om de ideale houding en afzethoek te behouden als hardlopers vermoeid raken, zodat ze meer energie overhouden voor later in de wedstrijd.

Van beter naar best 

De nieuwe METASPEED™ SKY PARIS en de METASPEED™ EDGE PARIS zijn ten opzichte van hun voorgangers verbeterd op drie verschillende aspecten. Ten eerste zijn beide schoenen ongeveer 22 gram lichter geworden. Deze aanzienlijke vermindering in gewicht laat de schoenen gewichtloos aanvoelen, wat hardlopers een licht en veerkrachtig gevoel geeft. 

Dit is mede bereikt door de combinatie van een nieuw MOTION WRAP™ UPPER 2.0, dat het bovenwerk van de schoenen lichter en ongeveer 8% meer ademend heeft gemaakt. De introductie van een nieuw FF BLAST™ TURBO PLUS schuim in de middenzool heeft hier ook aan bijgedragen.

Beide schoenen zijn voorzien van de FF BLAST™ TURBO PLUS tussenzool, die niet alleen lichter, maar ook zachter en luchtiger is dan de vorige versies. Deze extra demping helpt bij het ondersteunen van langere afstanden tijdens trainingen en wedstrijden, zodat atleten hun benen kunnen sparen voor de momenten waarop het er echt toe doet.

Een andere opmerkelijke verbetering in METASPEED™ SKY PARIS is de verbreding van de carbonplaat over de hele lengte in het voorvoet gebied van de schoen. Deze is strategisch geplaatst om de algehele bounce van het schuim tijdens het afzetten van de teen te verbeteren. 

METASPEED™ EDGE PARIS plaatst de carbonplaat in een ideale positie voor cadans lopers en is bijgewerkt tot een minimaal ontwerp voor een betere toe-off en een lichter gewicht. De voorvoet is ook gemaakt met behulp van een gloednieuwe leest, ontworpen op basis van ijverige analyse van het ASICS-ontwikkelingsteam om betere ondersteuning van de voetboog te bieden en een stabiel platform voor zelfs de snelste runs.

De ASICS design filosofie

In de creatie van de METASPEED™ SKY PARIS en de METASPEED™ EDGE PARIS stond ASICS’ unieke designfilosofie centraal. De filosofie is toegewijd aan het creëren van hoogwaardige producten en technologieën die beoordeeld zijn door het ASICS Institute of Sport Science en atleten. Dit om alle hardlopers de gelegenheid te geven zich optimaal te voelen en te presteren.  

“In vergelijking tot vorige modellen, is de METASPEED™ SKY PARIS getransformeerd tot een lichtere en stevigere schoen, die mij het vertrouwen geeft om een nieuw persoonlijk record te halen”, zegt Vincent Kipkemoi Ngeitch, die de tweede plaats behaalde na zijn marathondebuut tijdens de marathon in Berlijn in 2023.

Michael Somers, Belgische marathonloper: “De nieuwe METASPEED™ EDGE PARIS is de snelste en lichtste versie tot nu toe. De schoenen zijn veerkrachtig, soepel en vooral snel. Ik heb me nog nooit zo zelfverzekerd gevoeld.”

Shuhei Takemura, projectleider van de METASPEED™ serie productontwikkeling bij ASICS zei: “2024 is een enorm belangrijk jaar in de hardloopsport. We zijn er daarom erg trots op dat we aan het begin van het seizoen de METASPEED™ SKY PARIS en de METASPEED™ EDGE PARIS kunnen onthullen. Deze nieuwe silhouetten zijn het resultaat van nauwgezet werk van ons team in het ASICS Institute of Sport Science, dat nauw samenwerkt met experts van derden en atleten over de hele wereld, om een nieuw hoogtepunt in raceschoenen voor het merk te leveren. We hopen dat ze onze atleten helpen om meer persoonlijke records en race successen te behalen het aankomende jaar.

De METASPEED™ SKY PARIS en de METASPEED™ EDGE PARIS hardloopschoenen zijn vanaf nu verkrijgbaar voor €250,00 in ASICS winkels, online winkels zoals Bol en Runningdirect.nl en gespecialiseerde verkooppunten wereldwijd. De schoenen zijn er voor zowel mannen als vrouwen.

Ga naar asics.com voor meer informatie over de METASPEED™ SKY PARIS en de METASPEED™ EDGE PARIS schoenen en ASICS geavanceerde technologieën.

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Brooks Running lanceert de Glycerin 21

Brooks Running lanceert de Glycerin 21

Brooks Running, expert in prestatiegerichte hardloopschoenen, lanceert vandaag de nieuwe Glycerin 21. Deze bijgewerkte versie van de succesvolle Glycerin schoen is een flexibele hardloopschoen die maximaal comfort biedt voor alledaagse lopers....

Draag altijd een sportbeha tijdens het sporten

Draag altijd een sportbeha tijdens het sporten

Als je sport is een sportbeha essentieel voor optimale ondersteuning. De nieuwe Swift II Bra van Dare2b biedt die ondersteuning en geeft je een heerlijk gevoel van vrijheid dankzij het ultieme draagcomfort. De Swift II Bra is extreem licht en...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!