Polar introduceert de Grit X2 Pro, een ultrabestendig outdoor smartwatch dat je meer laat ontdekken

door 23 mrt, 2024Gadgets, Gadgets en apps0 Reacties

Select 2024Select 2024
Polar Grit X2 Pro

Polar, al bijna 50 jaar leider op het gebied van sport- en fitness ‘wearables’, komt met een opvolger van de Polar Grit X Pro, de Grit X2 Pro, een ultrabestendig en geavanceerd outdoor smartwatch dat nog meer biedt voor avontuurlijke outdoor sporters.

Dit is het meest premium outdoor smartwatch van Polar tot nu toe, perfect voor iedereen die meer van de wereld wil ontdekken. De Polar Grit X2 Pro biedt geavanceerde navigatietools, waaronder offline kaarten, dual-frequency GPS, maar ook alle training-, herstel- en slaapregistratiefuncties waar Polar bekend om staat. Van met sneeuw bedekte pieken tot zonovergoten paden, met de Polar Grit X2 Pro verken je zowel de wereld om je heen als je eigen lichamelijke grenzen.

Het stijlvolle, robuuste ontwerp in combinatie met de superieure techniek maakt dat hij geschikt is voor alle omstandigheden. De Polar Grit X2 Pro is net als zijn voorganger vormgegeven met een AMOLED touchscreen display, krasbestendig saffierkristalglas, een frontbehuizing van hoogwaardig roestvrij staal.

“Wetenschap, precisie en doorzettingsvermogen zijn de waarden die belichaamd worden door onze Grit X Pro-horloges die al lang populair zijn bij militair personeel, brandweerlieden en diegenen die trainen onder de meest veeleisende omstandigheden,” legt Sander Werring, CEO van Polar Electro, uit. “Met de Polar Grit X2 Pro hebben we die precisie, duurzaamheid en ontwerp naar een hoger niveau getild, met toegankelijke biosensing- en sportfuncties zodat iedereen zijn of haar eigen mogelijkheden en die van de wereld om hen heen met vertrouwen en in stijl kan verkennen.”

Het nieuwe Polar Grit X2 Pro is ook verkrijgbaar in een speciale titanium-editie, met een lichtere en verfijndere frontbehuizing van supersterk luchtvaarttitanium (in plaats van roestvrij staal). De Polar Grit X2 Pro Titan wordt ook geleverd met een extra leren polsband met antibacteriële binnenvoering gemaakt van kurk voor premium comfort, ademend vermogen en stijl.

Ultiem navigeren

De nieuwe Polar Grit X2 Pro voldoet aan de nieuwste militaire 810H-standaarden, wat betekent dat de duurzaamheid geschikt is om de meest veeleisende omstandigheden te weerstaan, waaronder grote hoogte, lage druk, blootstelling aan hoge en lage temperaturen, onderdompeling, corrosie en andere uitdagende omstandigheden.

Voor de echte avonturiers onder ons biedt de Polar Grit X2 Pro ongeëvenaarde precisie bij het navigeren in de buitenlucht door de zeer nauwkeurige dual-frequency GPS en een nieuw ontworpen signaalversterkende antenne. Bovendien bevat de Polar Grit X2 Pro een complete reeks navigatie- en route-tools, waaronder ingebouwde topografische kaarten, de nieuwe ‘Breadcrumbs’-functie, ‘turn-by-turn’-navigatie aangedreven door Komoot en Strava-route synchronisatie (binnenkort beschikbaar). Het horloge wordt geleverd met vooraf geïnstalleerde kaarten van Europa en Noord-Amerika, inclusief alle details van gebouwen, parken, grote wegennetwerken, straten en waterwegen. Voor de ultieme topografische kaartervaring kunnen gebruikers nog gedetailleerdere kaarten met hoogtelijnen downloaden, evenals extra regio’s gratis in Polar Flow.

Naast de geavanceerde navigatietools heeft de Polar Grit X2 Pro een batterijduur tot 140 uur in de eco-trainingsmodus, tot 43 uur in de prestatietrainingsmodus en tot 10 dagen in de smartwatch-modus. Daarnaast wordt de Polar Grit X2 Pro geleverd met een ingebouwde zaklamp en 32 GB opslag voor het opslaan van trainingsgegevens, kaarten en meerdere routes voor offline gebruik.

Alles wat je nodig hebt in één horloge

Passend binnen de strategie van Polar om uitgebreide trainingsondersteuning te bieden, introduceert de Polar Grit X2 Pro enkele nieuwe functies vooral geschikt voor outdoor sporters. Tijdens trail runs, wandelingen en fietsritten kun je je verticale snelheid, je gemiddelde stijgsnelheid in 30 seconden (VAM) op verschillende terreinen, in realtime zien. En de 3D-snelheidsmetriek berekent je ware snelheid terwijl je omhooggaat. 

Al deze gegevens zien er scherper en helderder uit dan ooit op een 326ppi hi-res 1,39-inch AMOLED touchscreen dat 15% groter is dan zijn voorganger. Meer ruimte dus voor de weergave van widgets, dashboards, trainingen en wijzerplaten, waaronder een charmante nieuwe digitale wijzerplaat met een retro jaren 80 ontwerp. 

De nieuwe Polar Grit X2 Pro bevat natuurlijk het baanbrekende Polar Elixir™, met de meest nauwkeurige polshartslagmeting (4de generatie), pols-ECG-metingen, een SpO2 sensor die de zuurstof saturatie in je bloed meet (belangrijk bij hoogte-training) en een nachtelijke huidtemperatuurmonitoring. Ook de op wetenschap gebaseerde persoonlijke begeleiding is inclusief.

Beschikbaarheid

De Grit X2 Pro is beschikbaar voor pre-orders op Polar.com van 20 maart tot 2 april, waarna de verkoop op alle kanalen zoals Bol en RunningDirect.nl, begint vanaf 3 april, afhankelijk van beschikbaarheid. Je kunt kiezen uit twee kleuren: Night Black of Stone-Gray voor €749,90, of upgraden naar de Grit X2 Pro Titan in Autumn Leather en Black Silicone voor €869,90. Voor de ultieme ervaring bieden we een bundel aan met de standaard Grit X2 Pro en een Polar H10 hartslagsensor voor €799,90.

Tags: Polar

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Maak kennis met de Forerunner 165 serie

Maak kennis met de Forerunner 165 serie

Vandaag kondigt Garmin de Forerunner® 165 series aan: prachtige hardloophorloges voorzien van een helder AMOLED scherm. De Forerunner® 165 series zijn gemaakt voor hardlopers van alle niveaus en de hardloophorloges helpen hen om hun doelen te...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!