Mike Foppen blikvanger bij Seven Hills Record Run

door 28 mrt, 2024Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Seven Hills Record Run

Mike Foppen en Jasmijn Lau zijn de bekendste deelnemers aan de Seven Hills Record Run op zaterdag 20 april. Bij deze race over 5 kilometer op een snel parcours in het Goffertpark gaan ze op jacht naar nieuwe persoonlijke en nationale records. Foppen krijgt tegenstand van Duits recordhouder Nils Voigt en de Noor Awet Kibrab. Lau neemt het onder andere op tegen Ethiopisch kampioene Birtukan Molla.

Nederlands record 5 kilometer

In 2020 liep Mike Foppen tijdens het test event over 5 kilometer in de Goffert een nieuw Nederlands record van 13:30. Bij dit evenement mocht vanwege de coronacrisis geen publiek aanwezig zijn. De race werd daarom vooraf niet aangekondigd en stond niet open voor recreatieve lopers. De tijd van Foppen uit 2020 is inmiddels verbeterd door Niels Laros tot 13:26. Op 20 april waagt de 27-jarige Nijmegenaar een poging om het record weer in handen te krijgen. Sinds eind februari heeft Foppen het Nederlands record op de 10 kilometer al in bezit met 27:59.

Ook de houder van het Duitse record staat aan de start. Nils Voigt liep in februari 13:31 en verbeterde daarmee zijn nationale record met 1 seconde. Awat Kibrab uit Noorwegen is met zijn 13:28 nog vier seconden verwijderd van het Noorse record. Op de baan liep hij al 13:15.

Daarnaast starten in het Goffertpark enkele jonge talenten uit Oeganda en Ethiopië. Naman Kipyeko is een van hen. Hij haasde Joshua Cheptegei twee weken geleden naar de Olympische limiet op de 10 kilometer. Ook veel atleten van Team Zevenheuvelen doen mee. Onder hen Milan van der Meer, tweevoudig winnaar van de 5 kilometer bij de Alfa Laval Stevensloop.

Jasmijn Lau tegen jonge talenten

Jasmijn Lau liet twee weken geleden zien weer terug te zijn op het hoogste niveau. In Leicester verbeterde zij haar vijf jaar oude record op de 5 kilometer naar 15:33. In de stad waar ze studeert, probeert ze over drie weken nog sneller te lopen.

Enkele jonge talenten bieden concurrentie aan Lau. De 18-jarige Birtukan Molla liep een week geleden 15:05 op de 5.000 meter. Eerder dit jaar won ze de Ethiopische kampioenschappen over dezelfde afstand. Isella Chebet (15 jaar) en Charity Cherop (16 jaar) willen onder de 15:30 lopen.

Recreanten op jacht naar een persoonlijk record

Naast de races voor (inter)nationale toplopers, zijn er ook series voor recreatieve deelnemers die een snelle tijd op de 5 kilometer willen neerzetten. De series worden ingedeeld op verwachte eindtijd, zodat iedereen met gelijkwaardige tegenstanders loopt. Alle lopers die verwachten onder de 30 minuten te kunnen lopen mogen meedoen aan de Seven Hills Record Run. De eerste serie start op zaterdag 20 april aan het einde van de middag. In de avond staan als laatste de topraces op het programma.

Inschrijven kan via www.nnzevenheuvelenloop.nl/seven-hills-record-run.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

TintelTuin hoofdsponsor Mini Dam tot Damloop

TintelTuin hoofdsponsor Mini Dam tot Damloop

Op zondag 22 september vindt, als onderdeel van de NN Dam tot Damloop, voor de jongste atleten de Mini Dam tot Damloop in Amsterdam-Noord en Zaandam plaats. TintelTuin kinderopvang heeft zich voor drie jaar als hoofdsponsor aan dit specifieke...

Body&Fit voor drie jaar sponsor van Dam tot Damloop

Body&Fit voor drie jaar sponsor van Dam tot Damloop

Body&Fit, een vooraanstaande leverancier van sportvoeding, voedingssupplementen en gezondheidsproducten, heeft zich voor drie jaar als co-sponsor verbonden aan de NN Dam tot Damloop. Op zaterdag 21 en zondag 22 september nemen meer dan 65.000...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!