Podcast De Pacer: Stan Niesten over zijn marathonvoorbereiding tussen de bejaarden

door 29 mrt, 2024Podcasts0 Reacties

Select 2024Select 2024

We volgen de Hardlooppodcast De Pacer, door loopliefhebbers Pim Bijl en Eric Brommert. We zullen de leukste podcast van hen met jullie delen. Deze keer praten zij met Stan Niesten over zijn ontwikkeling en de Marathon Rotterdam.

Vanuit het trainingskamp in Monte Gordo spreken Pim Bijl en Michel Butter met Stan Niesten, de nummer drie van het NK vorig jaar bij de Marathon Rotterdam in 2.14.26. Tussen de bejaarden die er de winter overslaan, leeft hij volgens een strak regime van trainen, eten, slapen. Hij vertelt over zijn groei als atleet, en vertelt de heerlijke verhalen en fijne anekdotes die daarbij horen.

Dus gaat het over het verdwalen tijdens rechttoe rechtaan-trainingen op de Portugese wegen, de lol bij het buffet met de oudjes, en de zware marathonsessies. En het gaat over thuis. Over het chocomelletje dat standaard klaarstaat bij oma en opa, over het opgroeien tussen de tulpen als zoon van een tuinderfamilie en over de buurjongen even verderop (Michel Butter). 

De twee kennen elkaar al heel lang. En inmiddels wordt Niesten, nationaal kampioen op de 10.000 meter en in de cross, gecoacht door zijn buurjongen van vroeger en door Guido Hartensveld. Onder de mannen van TwoZeroNine maakt hij een mooie ontwikkeling door. Waar hij vorig jaar nog ‘slap’ was, maakt hij nu indruk in het krachthonk. Niesten is in goede vorm, en dat brengt een beetje spanning maar vooral veel vertrouwen met zich mee, op weg naar de start van de Marathon Rotterdam op 14 april.

Veel luisterplezier.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest