Enschede Marathon is dit jaar ongekend populair

door 5 apr, 2024Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Enschede Marathon

Het gaat erg goed met Enschede Marathon, die zondag 21 april a.s. plaatsvindt. Zo zijn er voor de langere afstanden nog maar enkele startnummers beschikbaar. “Gemiddeld genomen zien we 40% toename qua deelname”, zegt Sandra Melief, directeur Enschede Marathon. “Vooral de inschrijvingen voor de Demcon hele marathon en de Mazars halve marathon zijn erg hard gegaan. Aan de Demcon hele marathon doen een kleine 2.000 deelnemers mee en aan de Mazars halve ruim 5.000.”

Maar ook de andere afstanden hebben bepaald niet te klagen over belangstelling, vervolgt Melief. “Voor de Rosen 10 km CityRUN hebben zich nu 2.500 deelnemers ingeschreven en voor de Univé 5 km FitRUN 1.600. Onze ervaring is dat de deelname aan deze laatste afstanden nog aanzienlijk zal toenemen de komende twee weken. We komen in totaal op ruim 15.000 deelnemers uit. Ook zien we dat de Elektramat CompanyRUN in populariteit toeneemt. Veel bedrijven erkennen hoe belangrijk het is dat hun medewerkers goed in hun vel zitten er eengezonde leefstijl op nahouden. En wat motiveert meer dan je samen met je collega’s voor te bereiden op zo’n geweldig loopevenement?”

Regie in handen

Het spreekt vanzelf dat de organisatie erg blij is met het grote aantal deelnemers. “Het is geweldig dat Enschede Marathon zo populair is”, stelt Melief. “Al betekent het ook dat we het beheersbaar moeten houden en op een gegeven moment de inschrijving stop zullen gaan zetten.Want zoveel deelname heeft gevolgen voor veel sectoren, zoals het inschrijfbureau, de water- en verzorgingsposten, de EHBO en het medisch personeel. Dat is altijd een lastige afweging, want we willen niemand teleurstellen, maar veiligheid staat voorop. Komend weekend zullen we daar via onze social media meer informatie over geven.”

Kwaliteit

Bovendien moet de kwaliteit van wedstrijd uiteraard gewaarborgd blijven, zegt ze. “De Demcon hele en de Mazars halve marathon starten tegelijk, wat betekent dat er in totaal 7.000 lopers in de startvakken staan. Die moeten natuurlijk onderweg wel de ruimte hebben.” Een andere aanpassing is dat de Univé 5 km FitRUN om 10.15 uur start. “Als we later zouden starten dan ontstaan er elders op het parcours problemen. En zoals gezegd: het gaat erom dat alle lopers, ongeacht hun afstand en niveau, een mooie en goede wedstrijd kunnen lopen.”

Goede naam

Hoe het komt dat Enschede Marathon zo populair is? “Zeg het maar”, lacht Melief. “Blijkbaar hebben we een goede naam en zijn alle aanpassingen die we de afgelopen jaren hebben gedaan goed bevallen. Zo hebben we veel positieve reacties gehad op het parcours van vorig jaar. Ook zijn we online heel actief geweest om het evenement te promoten. En verder hebben we de limieten op zowel de Demcon hele als de Mazars halve marathon met een half uur verlengd, zodat nog meer lopers mee kunnen doen.” Om alles in goede banen te leiden, worden er extra treinen ingezet vanuit Rotterdam en Amsterdam. “Op die manier heeft iedereen de mogelijkheid om op zondag 21 april op tijd aan de start te staan.”

KidsRUNS

Overigens zijn het niet alleen de volwassen lopers die graag meedoen in Enschede. Melief: “Ook de Humankind KidsRUN is immens populair, merken we. Er zijn op zondag maar liefst negen KidsRUNS verspreid door de hele stad, met een nieuwe RUN in Boekelo/Usselo. Er is er dus altijd wel eentje bij jou in de buurt. We hebben in totaal 3.000 fraaie medailles klaarliggen!”

En goed om alvast te weten: volgend jaar vindt Enschede Marathon plaats op zondag 13 april 2025. 

Kijk voor meer informatie over Enschede Marathon op www.enschedemarathon.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Utrecht Marathon groter dan ooit

Utrecht Marathon groter dan ooit

De spanning stijgt in Utrecht, want op zondag 19 mei vindt het grootste hardloopevenement van de stad plaats: de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park. Dit jaar is het evenement groter dan ooit met 14.000 inschrijvingen en een mooi...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!