3 Nationale records en 20 persoonlijke records verbroken tijdens ASICS ‘Festival of Running’

door 6 apr, 2024Evenementen, Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

ASICS deelt vandaag de recordbrekende raceresultaten van de eliterace van het eerste ‘Festival of Running’ in Parijs. Hierbij kwamen hardlopers en atleten samen om de kracht van hardlopen te laten zien en om iedereen die rent een boost te geven.

Jemal Yimer uit Ethiopië wint de 10km mannen tijdens het ASICS Festival of Running in Parijs in een tijd van 27:43.
Jemal Yimer uit Ethiopië wint de 10km mannen tijdens het ASICS Festival of Running in Parijs in een tijd van 27:43.

Likina Amebaw uit Ethiopië was de winnaar op de gemengde 10 km met een verbazingwekkende winnende tijd van 29:56 en versloeg haar huidige persoonlijke record met meer dan een minuut. Jemal Yimer, ook uit Ethiopië, behaalde de overwinning op de 10 km voor mannen door zijn persoonlijke record van 27:43 te evenaren. Hagos Gebrhiwet, eveneens uit Ethiopië, won de 5 km bij de mannen met een tijd van 13:24. Caroline Nyaga, uit Kenia, won de gemengde 5 km in 14:40.

In totaal werden er maar liefst 3 nationale records en 20 persoonlijke records genoteerd bij de door World Athletics erkende snelheidsrace. 

Op het snelle parcours van 2,5 kilometer, dat begon en eindigde bij Palais Royal, raceten meer dan 100 atleten, waaronder Benjamin de Haan en Maureen Koster. De wedstrijden van 5 en 10 kilometer vormden de aftrap van een driedaags hardloopfestival in de stad. 

Mohammed Ismael, Djibouti versloeg zijn eigen nationale record op de 5 km met 2 seconden en behaalde een verbluffend resultaat van 13:32, terwijl Nadia Battocletti het nieuwe Italiaanse record vestigde in de 10 km met 31:19. Julia Mayer verbeterde het Oostenrijkse record op de 10 km met een tijd van 32:28. Cam Levins evenaarde het Canadese record op de 10 km voor mannen met een fantastische serie 28:11.

Likina Amebaw uit Ethiopië wint de 10km gemengd tijdens het ASICS Festival of Running in een persoonlijk record van 29:56.
Likina Amebaw uit Ethiopië wint de 10km gemengd tijdens het ASICS Festival of Running in een persoonlijk record van 29:56.

De races trokken hardloopfans en lokale loopgroepen aan, die zich dit weekend in de stad verzamelen voor het jaarlijkse marathonweekend. Alle persoonlijke records werden behaald door atleten die ASICS’ nieuwe METASPEED™ PARIS-serie droegen, waaronder de METASPEED™ SKY PARIS en de METASPEED™ EDGE PARIS schoenen. Deze schoenen combineren de geavanceerde technologieën van ASICS en ondersteunen hardlopers die zich op hun best willen voelen én willen presteren wanneer ze nieuwe persoonlijke records najagen. De schoenen zijn het resultaat van een rigoureus ontwerp- en testproces, geleid door het ASICS Institute of Sport Science. Hierbij waren een aantal externe testers en meer dan honderd topatleten over de hele wereld betrokken.

De volledige lijst met racewinnaars staat hieronder:

 • 10 km Heren – Jemal Yimer, 27:43
 • 10 km gemengd – Likina Amebaw, 29:56
 • 5 km Heren – Hagos Gebrhiwet, 13:24
 • 5 km gemengd – Caroline Nyaga, 14:40

Olivier Mignon, Directeur Sports Marketing, ASICS Global, zei: “Ons ‘Festival of Running’, het eerste in zijn soort, laat zien wat hardlopen kan doen – het verenigt hardlopers van alle niveaus, brengt positiviteit en geeft een boost aan de geest. Onze atleten hebben geweldige resultaten behaald, waaronder de fantastische prestatie van Julia Mayer die haar eigen nationale record voor Oostenrijk verbeterde met maar liefst 21 seconden. We zijn trots op de prestaties van ons team, waaruit blijkt hoe hardlopen je geest in beweging brengt.”

Meer resultaten zijn hieronder te vinden. De volledige samenvatting van de eliterace van ASICS is te zien via de livestream op asics.tv/paris of via https://www.youtube.com/@WorldAthletics.

Raceresultaten

Mannen 10 km

 1. Jemal Yimer – Ethiopië: 27:43
 2. Hillary Kipkoech – Kenia: 27:44
 3. Vincent Kibet – Kenia: 27:48
 4. Etienne Daguinos – Frankrijk: 28:09 (PB)
 5. Eduardo Menacho – Spanje: 28:10 (PB)

Gemengd 10 km

 1. Likina Amebaw – Ethiopië: 29:56 (PB)
 2. Loice Chemnung – Kenia: 29:57 (PB)
 3. Miriam Chebet – Kenia: 30:41
 4. Nadia Battocletti – Italië 31:19 (NR)
 5. Kidsan Alema – Ethiopië 31:42 (PB)

Mannen 5 km

 1. Hagos Gebrhiwet – Ethopië: 13:24
 2. Mohamed Ismael – Djibouti: 13:32 (NR)
 3. Adel Mechaal – Spanje: 13:34
 4. Abdi Waiss – Djibouti: 13:38
 5. Felix Bour – Frankrijk: 13:39

Vrouwen 5 km

 1. Caroline Nyaga – Kenia: 14:40
 2. Joy Cheptoyek – Oeganda: 15:03
 3. Belinda Chemutai – Oeganda 15:05
 4. Sara Nestola – Italië: 15:43 (PB)
 5. Martyna Galant – Polen: 15:48 (PB)
Tags: ASICS

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Utrecht Marathon groter dan ooit

Utrecht Marathon groter dan ooit

De spanning stijgt in Utrecht, want op zondag 19 mei vindt het grootste hardloopevenement van de stad plaats: de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park. Dit jaar is het evenement groter dan ooit met 14.000 inschrijvingen en een mooi...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!