Recordaantal deelnemers halen 667.149 euro op tijdens de Cruyff Legacy 14K

door 8 apr, 2024Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Op zondag 7 april verzamelden ruim 6600 sportieve deelnemers zich in de Johan Cruijff ArenA voor de Cruyff Legacy 14K. Wandelaars en hardlopers gingen de uitdaging aan om een route van 5 km of 14 km af te leggen, terwijl de jongste deelnemers massaal meededen aan de speciale Kids Run in het stadion. Deze achtste editie van het evenement brak alle records, waarbij een indrukwekkend bedrag van 667.149 euro werd ingezameld ten behoeve van de Johan Cruyff Foundation.

De route, die startte vanaf de Johan Cruijff ArenA, voerde langs iconische locaties uit het leven van Johan Cruijff. Deelnemers liepen door Betondorp, de geboorteplaats van Johan Cruijff, waar zijn passie voor voetbal begon. Ook het Cruyff Court in Betondorp, een ontmoetingsplek voor vele kinderen en jongeren die dagelijks samenkomen om te sporten, maakte deel uit van de route.

Foto: Bullet Ray

Ook Jordi Cruijff moedigde de lopers in de ArenA aan: “Fantastisch om te zien dat al deze mensen meedoen voor de Cruyff Foundation. Ik ben ook trots dat dit evenement, ter nagedachtenis van mijn vader steeds groter wordt.”

De Cruyff Legacy 14K is naast een eerbetoon aan de nalatenschap van Johan Cruijff, ook een fondsenwervend evenement. Cruijff geloofde in de eindeloze kracht van sport op de ontwikkeling van kinderen. De opbrengst van het evenement stelt de Cruyff Foundation in staat om impactvolle sport- en spelprojecten te ondersteunen en te ontwikkelen, met een focus op kinderen voor wie sport niet vanzelfsprekend is. Bijvoorbeeld voor kinderen met een handicap. Meer dan 60% van de kinderen met een handicap, sport niet wekelijks.

Over de Cruyff Foundation 

De Cruyff Foundation steunt en ontwikkelt wereldwijd impactvolle sport- en spelprojecten. Dit doen we met sportprojecten voor kinderen met een handicap, door het inrichten van de sportieve buitenruimte in aandachtsgebieden en maatschappelijke sportprogramma’s. Hiermee creëren we ruimte. Ruimte waar zij zich kunnen ontwikkelen, ruimte om vrienden te maken én ruimte waar zij hun fysieke en mentale gezondheid kunnen verbeteren. Ruimte om het beste uit zichzelf te halen.

De Cruyff Foundation voert projecten uit in meer dan 20 landen. Wereldwijd zijn er meer dan 300 Cruyff Courts, zo’n 650 Schoolpleinen14 en 650 actieve Cruyff Foundation Coaches.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!