Recordaantal marathonlopers voor uitverkochte Amsterdam Marathon

door 10 apr, 2024Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Amsterdam Marathon

Een unieke ontwikkeling in de historie van de TCS Amsterdam Marathon: ruim zes maanden voor de start van de 48e editie zijn alle 45.000 startbewijzen voor de Platinum Label marathon vergeven. Opvallend is de groei in het aantal deelnemers op de hele marathon. Op zondag 15 oktober gaat een recordaantal van 22.500 hardlopers van start op de klassieke afstand. Naast het hoofdonderdeel zijn ook de Mizuno Halve Marathon en TCS 8 km compleet uitverkocht. Meer dan de helft van de deelnemers is afkomstig uit het buitenland en daarmee wordt opnieuw de grote internationale aantrekkingskracht van deze najaarsmarathon én de stad Amsterdam bevestigd.

Race director René Wit van Sportorganisatie Le Champion: “Het feit dat we nu al uitverkocht zijn, markeert voor ons als organisatie een belangrijke mijlpaal. Het enthousiasme vanuit de nationale én internationale marathonwereld onderstreept de ambities die we met de TCS Amsterdam Marathon voor ogen hebben. Door in 2023 een tweede startlocatie toe te voegen aan het evenement, is de weg vrij gemaakt voor een geleidelijke groei van ons deelnemersveld.”

Op zondag 20 oktober gaan 15.000 marathonlopers van start in het Olympisch Stadion, de overige 7.500 deelnemers gaan direct buiten het stadion van start op de Stadionweg. Na één kilometer voegen de twee deelnemersstromen samen en volgen alle lopers vanaf het Vondelpark hetzelfde parcours. De finish is voor iedereen gelijk, in het Olympisch Stadion.

Marathon weekend

Het marathon weekend begint al op donderdag 17 oktober. Vier dagen vol activiteiten om deelnemers de full marathon experience te geven. Van de Internationale Marathon Expo tot de toeristische Good Morning City Run. En van de gezellige Amsterdam City Walk tot de traditionele Pasta Party. Voor kinderen wordt er op zondag ook een Kids Run georganiseerd, met een parcours door het Olympisch Kwartier. 

Inschrijven voor zowel de Good Morning City Run als de Kids Run is nog wél mogelijk via www.tcsamsterdammarathon.nl. De inschrijving voor de Amsterdam City Walk gaat op maandag 13 mei open, kijk voor meer informatie op www.amsterdamcitywalk.nl

Editie 2025: 50 jaar TCS Amsterdam Marathon

De allereerste editie van de TCS Amsterdam Marathon vond plaats in 1975 en dus viert Sportorganisatie Le Champion op zondag 19 oktober 2025 het 50-jarig jubileum van het evenement. In datzelfde jaar bestaat de stad Amsterdam 750 jaar, waarbij de TCS Amsterdam Marathon naast SAIL en het Kwaku Festival geldt als één van de drie officiële jubileumevenementen. De inschrijving voor de 50e editie start op zondag 27 oktober 2024.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Utrecht Marathon groter dan ooit

Utrecht Marathon groter dan ooit

De spanning stijgt in Utrecht, want op zondag 19 mei vindt het grootste hardloopevenement van de stad plaats: de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park. Dit jaar is het evenement groter dan ooit met 14.000 inschrijvingen en een mooi...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!