Inschrijving 72ste editie Singelloop Utrecht geopend

door 30 apr, 2024Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Singelloop Utrecht

Vanaf vandaag is het mogelijk om in te schrijven voor de Lindahl’s Singelloop Utrecht. Op zondag 6 oktober staat de oudste stratenloop van Nederland op de agenda. De organisatie heeft in verband met de groei het evenementterrein uitgebreid en vernieuwingen doorgevoerd in het programma.

In oktober verwelkomt de organisatie jaarlijks duizenden hardlopers in Utrecht. Door de populariteit en de groei van de Lindahl’s Singelloop Utrecht is het evenemententerrein uitgebreid. Zo is op 6 oktober ook het Jaarbeursplein onderdeel van hardloopevenement. Deelnemers kunnen hier hun startnummer ophalen en gebruik maken van de tassenafgifte. De finish is net als afgelopen edities op de Catharijnesingel, bij het Moreelsepark, waar de deelnemers feestelijk binnengehaald worden.

Om meer spreiding op het parcours te creëren zijn er tijdens deze 72ste editie meerdere startwaves bij de 5 en 10 kilometer. Zo kan iedere loper optimaal genieten van de oudste stratenloop van Nederland. Ook dit jaar lopen de deelnemers een prachtig parcours langs onder andere de Utrechtse Singel, de Maliebaan en de binnenstad van Utrecht.

Programma

Het programma van deze hardloopklassieker ziet er als volgt uit:

  • Lindahl’s 10 KM Singelloop
  • 5 KM Singelloop Utrecht
  • Kids Run 2,5 KM
  • Kids Run 1 KM
  • Business Runs

De Kids Run van 1 kilometer is voor kinderen van 4 t/m 8 jaar oud. De Kids Run van 2,5 KM is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar oud. 

“De Singelloop is de oudste hardloopwedstrijd van Nederland en trekt elk jaar veel mensen. Het is het grootste hardloopevenement in de binnenstad van Utrecht, voor jong en oud en van recreanten tot getalenteerde lopers. Als gemeente ondersteunen we dit evenement al jaren en werken we samen om meer mensen aan het bewegen te krijgen. Als wethouder Sport ben ik heel trots op wat de Singelloop voor onze stad doet. Samen zorgen we ervoor dat onze stad gezonder en levendiger wordt. Vorig jaar heb ik zelf ook meegelopen en mijn persoonlijk record op de 10 kilometer verbroken!” – aldus wethouder Eva Oosters van gemeente Utrecht.

Lindahl’s: Trotse partner van Singelloop Utrecht 2024

Na een succesvol evenement in 2023, zal Lindahls ook in 2024 hoofdsponsor zijn van de Singelloop Utrecht. De gemeenschappelijke factor? Ze staan klaar voor iedereen die het beste uit zichzelf wil halen. Voor optimaal spierherstel na deze sportieve prestatie zal Lindahls ook deze editie alle deelnemers van de 5 en 10KM na de finish voorzien van één van hun eiwitrijke producten. 

Goede doel

Ook in 2024 is KWF Kankerbestrijding het goede doel van de Lindahl’s Singelloop Utrecht. Samen met alle lopers wordt er jaarlijks een gigantisch bedrag opgehaald voor baanbrekend onderzoek. Deelnemers die zich inschrijven via Ren tegen Kanker én minimaal 500 euro ophalen aan sponsorgeld worden beloond met een gratis startbewijs en het unieke Ren tegen Kanker-shirt. 

Inschrijven voor de Lindahl’s Singelloop Utrecht kan vanaf vandaag via : www.singellooputrecht.nl/inschrijven.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Utrecht Marathon groter dan ooit

Utrecht Marathon groter dan ooit

De spanning stijgt in Utrecht, want op zondag 19 mei vindt het grootste hardloopevenement van de stad plaats: de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park. Dit jaar is het evenement groter dan ooit met 14.000 inschrijvingen en een mooi...

Nieuwe parcours Maastrichts Mooiste valt in de smaak

Nieuwe parcours Maastrichts Mooiste valt in de smaak

Op zondag 9 juni keert het gezelligste hardloopevenement van Maastricht weer terug naar de Van Hasseltkade en de Markt. Dit jaar met een vernieuwd parcours op de 10 Engelse Mijl waarbij deelnemers écht het mooiste van Maastricht ontdekken. Parcours...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!