Startbewijzen Dam tot Damloop 2024 vliegen de deur uit

door 1 mei, 2024Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Dam tot Damloop

De inschrijving voor de 38e editie van de NN Dam tot Damloop, op zondag 22 september, is vorige week geopend voor alle lopers. Bedrijven en goede doelen kunnen zich al sinds 19 februari aanmelden voor een van de grootste Business Runs ter wereld. De belangstelling voor hét hardloopfeest van het jaar is dit jaar weer opvallend groot. Na slechts één week is de 10 Engelse Mijl al voor 75% verkocht. Om teleurstelling te voorkomen, adviseert sportorganisatie Le Champion hardlopers die de 16,1 km willen lopen op zondag, zich snel in te schrijven voordat de deelnemerslimiet is bereikt. 

Op zaterdag 21 en zondag 22 september hebben 65.000 hardlopers de mogelijkheid om deel te nemen aan zowel de Damloop by night als de NN Dam tot Damloop. Naast de traditionele 10 Engelse Mijl (16,1 km), die de klassieke route van Amsterdam naar Zaandam volgt, staat ook de Damloop by night (5 Engelse Mijl) op het programma. De vele DJ’s, bandjes en spectaculaire lichtshows zorgen voor een uniek hardloopfeestje.  

Naast de duizenden individuele lopers nemen jaarlijks ook meer dan 20.000 lopers van bedrijven deel aan de Business Run. Samen met collega’s, relaties of klanten aan de start staan van dit loopspektakel is absoluut een onvergetelijke ervaring. Vitaliteit is de afgelopen jaren essentieel geworden op de werkvloer. Het heeft niet alleen een positieve invloed op het welzijn van werknemers, maar ook op hun prestaties. Dat blijkt ook uit het aantal inschrijvingen voor de Business Run, dat momenteel al ruim 4.000 bedrijfslopers hoger ligt dan vorig jaar rond dezelfde periode.

Groeiende populariteit  

Het succes van de NN Dam tot Damloop weerspiegelt niet alleen de groeiende populariteit van hardlopen als recreatieve activiteit, maar ook de nadruk die steeds meer wordt gelegd op gezondheid en welzijn in de samenleving. Het evenement biedt deelnemers van alle niveaus de mogelijkheid om hun persoonlijke doelen te bereiken en tegelijkertijd te genieten van een onvergetelijke ervaring. “Dit jaar zien we weer een uitzonderlijk grote belangstelling voor de NN Dam tot Damloop,” zegt Jan Willem Mijderwijk, Senior Event Manager bij de organisatie. “Het is fantastisch om te zien dat zoveel mensen enthousiast zijn om deel te nemen aan dit historische evenement. De NN Dam tot Damloop staat niet alleen bekend om het parcours van Amsterdam naar Zaandam en de iconische IJtunnel, maar ook om de unieke sfeer die wordt gecreëerd door duizenden bewoners en toeschouwers langs de weg.” 

Dam tot Dam Weekend 

Het Dam tot Dam Weekend is met 80.000 deelnemers het grootste sportieve weekend van Nederland. Naast de NN Dam tot Damloop, organiseert sportorganisatie Le Champion op zaterdag 21 september de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht voor 13.000 wandelaars en de Damloop by night voor 12.000 hardlopers. Op zondag 22 september staat de Saxo Dam tot Dam FietsClassic op de agenda voor 4.000 fietsers. Kijk voor meer informatie op lechampion.nl/dam-tot-dam-weekend.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

Morgen dag 4 van de EK Atletiek in Rome met TeamNL aan de start van d 4x400 en 4x100 meter estafette. Ook zien we Femke Bol, Cathelijn Peeters en Nick Smidt in de finale van de 400 meter horden. En staan Diane van Es, Jasmijn Lau, Jennifer...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 3

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 3

Morgen dag 3 van de EK Atletiek in Rome met Filmon Tesfu, Anne Luijten en Jacelyn Gruppen die aan de start staan van de halve Marathon. Taymir Burnet staat aan de start van de 200 meter en Femke Bol en Cathelijn Peeters komen uit op de 400 meter...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

Morgen de laatste dag van de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL aan de start van de estafette races en Noah Schutte aa de start van de 10.000 meter. Bekijk je het schema via je telefoon? Kantel dan je scherm om het extra goed te kunnen zien! Dag 6:...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!