Alkmaar City Run by night viert swingend 10-jarig jubileum

door 5 mei, 2024Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Alkmaar City Run by night

Op woensdagavond 8 mei is de binnenstad van Alkmaar weer gevuld met duizenden hardlopers, toeschouwers en bewoners voor hét sportiefste feestje van het jaar: de Alkmaar City Run by night. Het Run & Swing evenement is dit jaar weer razend populair: ruim twee maanden voor de start van de jubileumeditie waren alle 10.000 startbewijzen voor de 5 en 10 km al uitverkocht. Er is geen na-inschrijving meer mogelijk op de dag van het evenement.

Vroeg op de avond klinkt het eerste startschot van de Alkmaar City Run by night vanuit de nieuwe startlocatie op de Molenbuurt. Ruim 1.000 kinderen gaan hier van start aan de Rollebol Kids Run over 800 en 1.600 meter. Na het succes van vorig jaar, staat ook de Heroes Run weer op het programma, met extra dit jaar een 1.600 meter. Beide afstanden lopen over hetzelfde parcours als de Rollebol Kids Run. Wanneer de schemering begint te vallen zullen de straten van de kaasstad gevuld worden met de vele supporters en deelnemers aan de 5 en 10 kilometer. Deelnemers worden op ruim dertig plekken op het parcours verrast door lichtshows, muziekacts of cheeringszones.

Na de finish zorgen diverse DJ’s ervoor dat de vermoeide voetjes nog één keer van de vloer gaan tijdens de Swinging Night. Diverse horeca voorzien alle toeschouwers en hardlopers van swingende dansmuziek en welverdiende drankjes. Nieuw dit jaar is The After Run Party in de Grote Kerk nabij de finish. Ter ere van het 10-jarige jubileum opent het hart van Alkmaar haar deuren voor een groots finishfeest. De Grote Kerk wordt omgetoverd tot een ware dansvloer, waar DJ Lindo Duvall (bekend van Radio 538) en Mr. Saxo Pierre ervoor zorgen dat de voetjes van de vloer gaan. Toegang tot The After Run Party is voor iedereen gratis, maar vol is vol.

Moedig de deelnemers aan 

Alle bewoners langs het parcours door de binnenstad, Emmakwartier, Burgemeesterkwartier en Stadhouderskwartier worden opgeroepen om de lopers een warm welkom te heten. Versier samen met de buren uw straat met slingers, lichtjes en moedig de 11.000 hardlopers aan. Kijk voor meer informatie en de doorkomtijden op www.alkmaarcityrun.nl/bewoners.

Verkeersmaatregelen bewoners 

Door het evenement zijn, vanaf 19.00 uur, een aantal kortdurende verkeersmaatregelen van kracht in het belang van de veiligheid van alle weggebruikers. Le Champion streeft ernaar om samen met bewoners, ondernemers, partners en deelnemers een sportieve en gezellige avond te beleven. Daarbij hopen we op jouw begrip en medewerking voor de verkeersmaatregelen. Kijk voor de verkeersmaatregelen op www.alkmaarcityrun.nl/bereikbaarheid.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Utrecht Marathon groter dan ooit

Utrecht Marathon groter dan ooit

De spanning stijgt in Utrecht, want op zondag 19 mei vindt het grootste hardloopevenement van de stad plaats: de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park. Dit jaar is het evenement groter dan ooit met 14.000 inschrijvingen en een mooi...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!