Nederlandse topatlete Jill Holterman aan de start Halve Marathon Utrecht

door 6 mei, 2024Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Jill Holterman aan de start Halve Marathon Utrecht

Op zondag 19 mei staat Jill Holterman aan de start van het grootste onderdeel van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park. De Nederlandse topatlete neemt deel aan de Utrecht Science Park Halve Marathon en is de favoriet voor de winst. Holterman liep op 7 augustus 2021 de marathon van de Olympische Spelen in Tokio.

Sinds 1 september 2019 richt Holterman zich volledig op hardlopen. Ze nam het besluit haar baan als advocate op te zeggen en kwalificeerde zich tijdens de NN Mission Marathon in Enschede met een tijd van 2:28:18 voor de Olympische Spelen van Tokio. Op 7 augustus 2021 eindigde Holterman als 63ste tijdens de marathon op de Olympische Spelen.

Onlangs deed de 32-jarige Holterman tijdens de NN Marathon Rotterdam een poging om ook kwalificatie voor de Olympische Spelen van Parijs veilig te stellen. Wegens blessureleed kon de duurloopster dit niet realiseren en eindigde ze boven de Olympische limiet van 2:26.50.

In Utrecht hoopt Holterman haarzelf te herpakken. De Utrecht Science Park Halve Marathon is voor de atlete een mooie voorbereiding op de doelen die volgen later dit jaar.

“We zijn als organisatie blij dat we een grote naam als Jill Holterman aan de start van Utrecht Marathon hebben, naast een breed regionaal toplopers veld op zowel de halve als de hele marathon. De Utrecht Marathon leeft en dat zie je terug in de deelnemersaantallen.” – Sophie Appeldoorn, projectmanager van de Utrecht Marathon.

Halve Marathon is populair

De populariteit van de Utrecht Marathon dit jaar is groot. Al ruim 12.000 deelnemers staan ingeschreven voor het hardloopfeest in de Domstad. Het populairste onderdeel van het evenement is de Utrecht Science Park Halve Marathon.

Op zondag 19 mei start het evenement met de GenDx ¼ Marathon om 09.00 uur. Gevolgd door de Utrecht Marathon en Utrecht Science Park Halve Marathon om 10.00 uur. Het laatste onderdeel dat van start gaat is de Mini Marathon om 10.45 uur.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Utrecht Marathon groter dan ooit

Utrecht Marathon groter dan ooit

De spanning stijgt in Utrecht, want op zondag 19 mei vindt het grootste hardloopevenement van de stad plaats: de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park. Dit jaar is het evenement groter dan ooit met 14.000 inschrijvingen en een mooi...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!