Alkmaar City Run by night viert sprankelende jubileumeditie in stijl

door 9 mei, 2024Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Onder ideale hardloopomstandigheden vond in Alkmaar op woensdagavond 8 mei de 10e editie van de Alkmaar City Run by night plaats. De traditionele afstanden van 5 en 10 km, Rollebol Kids Run en Heroes Run trokken een recordaantal van 11.000 hardlopers naar de kaasstad. De 10 km wedstrijd werd gewonnen door Bart Janssen in 31.52 en Fanos Tekle won bij de vrouwen voor de vierde keer in 37.30. Langs het parcours zorgden duizenden supporters en meer dan 30 bands en DJ’s voor een feestelijke sfeer. Na de finish zochten veel hardlopers en supporters de gezelligheid op bij The After Run Party in de Grote Kerk of genoten van de livemuziek in de Alkmaarse cafés tijdens Swinging Night. Sportorganisatie Le Champion kijkt terug op een uiterst succesvolle jubileumeditie.

De toekomstige hardlooptalenten van Alkmaar en omgeving kwamen als eerst in actie tijdens de Rollebol Kids Run. Ruim 1.000 kinderen van 4 t/m 13 jaar deden mee over een parcours van 800 of 1.600 meter. Om 19.50 uur gaf Robert Eenhoorn, Algemeen Directeur AZ en ambassadeur Jeugdfonds Sport & Cultuur, het startschot voor de Heroes Run. De Heroes Run, een van de mooiste onderdelen van de Alkmaar City Run by night, biedt de mogelijkheid om hardlopers met een beperking ook deel te laten nemen. Om 20.30 uur gaf de burgemeester van Alkmaar, Anja Schouten, het startschot voor de 5 km. De vernieuwde startlocatie in de Molenbuurt zorgde voor een spectaculaire start, aangevuld met een indrukwekkende ledstellage die de lopers een schitterende en energieke start van de run gaf.

Om 21.30 uur werd het langzaam donker en werd het startschot van de 10 km gegeven door Christiaan Peetoom, wethouder van Sport Alkmaar. Na het geven van het startschot trok Peetoom zelf ook zijn hardloopschoenen aan en voegde hij zich bij de deelnemers om mee te lopen. De lichteffecten schenen door de hele stad en de muziek klonk in elke straat. Op maar liefst zes locaties langs het parcours kregen de deelnemers een extra boost bij de cheeringzones. In de gezellige straten van Alkmaar stond het publiek ook dit jaar weer rijendik langs de kant om de deelnemers naar de finish te juichen.

Bart Janssen wint wedstrijd 10 km Alkmaar City Run by Night
Bart Janssen wint wedstrijd 10 km Alkmaar City Run by Night

De officiële wedstrijd vond plaats tijdens de 10 km. Binnen 31.52 minuten volbracht Bart Janssen deze afstand en kwam hij als eerste over de finish op het Kerkplein. Fanos Tekle was de snelste vrouw en kwam in 37.30 minuten over de finish. 

Na afloop kwamen de lopers en hun supporters in de Grote Kerk samen voor The After Run Party, een feestelijke afsluiting die dit jaar extra speciaal was ter ere van het 10-jarige jubileum van de Alkmaar City Run by night. In deze historische setting werd geproost op de prestaties onder het genot van een drankje en livemuziek. De sfeer was uitmuntend en de gezelligheid hield aan tot in de late uurtjes. 

Officiële goede doel: Jeugdfonds Sport & Cultuur Alkmaar 

Sinds de eerste editie van de Alkmaar City Run by night is het Jeugdfonds Sport & Cultuur Alkmaar betrokken als officieel goed doel. Deelnemers aan het evenement hadden de mogelijkheid om tijdens de inschrijving een vrijwillige donatie te doen aan dit mooie goede doel. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur zet zich in voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar uit gezinnen met een minimuminkomen, door hen de kans te bieden lid te worden van een sportvereniging. Uit handen van Madelon Seignette (bestuurslid Le Champion) namen Robert Eenhoorn en Koert de Grootte (voorzitter Jeugdfonds Sport & Cultuur) de cheque in ontvangst.

Editie 2025

De 11e editie van de Alkmaar City Run by night vindt volgend jaar op woensdagavond 28 mei plaats. De inschrijving opent medio februari 2025. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Toptijd Mike Foppen bij Seven Hills Record Run

Toptijd Mike Foppen bij Seven Hills Record Run

Foto: Tijn Dekkers Mike Foppen heeft in zijn thuisstad de Seven Hills Record Run gewonnen. Hij deed dit in een persoonlijk record van 13:28. In een spannende eindsprint wist hij vier andere atleten nipt voor te blijven. Nils Voigt liep in het...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!