Meppel City Run 2024: De Mooiste Run van Drenthe Bereikt Volledige Uitverkoop

door 16 mei, 2024Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Meppel City Run

Op zondag 26 mei klinkt het startschot van De Scania Meppel City Run, welke inmiddels bekendstaat als de mooiste van Drenthe voor ons allemaal. 2500 deelnemers staan zondag aan de start tijdens de 11e Meppel City Run op het gecertificeerde parcours door de binnenstad van Meppel.

De organisatie van het hardloopevenement is verheugd te kunnen aankondigen dat de Meppel City Run dit jaar volledig is uitverkocht op de 4 en 8 mijl. Voorzitter Wiebo Waltstra: “Het is niet zomaar een evenement. Onze missie is om een inclusief en uitdagend hardloopevenement te organiseren voor lopers van alle niveaus, ter bevordering van een gezonde levensstijl en gemeenschapsbetrokkenheid. Onze kernwaarden – samen, vitaliteit, passie, plezier, kwaliteit, en uitdaging – staan centraal in alles wat we doen.”

Pandriks 4 & 8 mijl, Sloow Businessrun, de SNS KidsRun en Primalife G-Run

De Meppel City Run is er voor iedereen. Daarom is er ook dit jaar weer een vol programma. De SNS KidsRun en de Primalife G-Run leggen vanaf 11.05 uur een speciaal parcours af in de historische binnenstad. Zij kiezen voor 200 meter (minirun) of de 1 of 2 kilometer loop. De SNS KidsRun is tegelijkertijd ook een sponsorloop, waarbij de volledige opbrengst gaat naar het Jeugdsportfonds. De opbrengst van de cheque wordt na afloop van de Meppel City Run uitgereikt bij Herberg ‘t Plein aan het Prinsenplein.

Het parcours van de 4 mijl en de 8 mijl is zowel geschikt voor de ervaren wedstrijdlopers als voor recreanten. Dit jaar verwachten we ruim 2750 deelnemers aan de start. Naast zon 2200 lopers voor de 4 of 8 mijl lopen er ruim 450 kinderen mee, naast ca 30 G-runners en 8 framerunners. Voor deze laatste 3 groepen kan je je nog last minute aanmelden. Alle lopers genieten elk jaar weer van de heerlijke sfeer, het publiek en het entertainment langs de route. Je kunt wel stellen dat de sfeer in Meppel elk jaar weer wordt overtroffen. Het meelopen aan de Meppel City Run maakt het daarom tot een unieke ervaring, ook voor supporters. De afterparty maakt dit helemaal af!

Vrijwilligers

Om de Meppel City Run voor elke deelnemer betaalbaar en toegankelijk te houden bestaat de hele organisatie van de Meppel City Run uit vrijwilligers. Hier zijn we trots op en dit willen we graag zo houden. Ook dit jaar helpen er 160 vrijwilligers mee aan de organisatie van de Meppel City Run. Deze vrijwilligers worden dit jaar ondersteund door circa 24 vluchtelingen uit Syrië en Afghanistan.

Sponsoren

Naast alle vrijwilligers is het succes van de Meppel City Run ook te danken aan de vele sponsoren. Wij willen onze oprechte dank uitspreken aan alle sponsoren die de Meppel City Run mogelijk maken.

Parcours

Het parcours loopt door de binnenstad van Meppel, door de gezellige Meppeler straten, zoals Zuideinde, Catharinastraat, Vledderstraat en natuurlijk de Ambonstraat. Het Parcours dit jaar gecertificeerd door de atletiekunie.

Binnenstad gedeeltelijk en tijdelijk autovrij

Het parcours is tijdelijk autovrij in verband met de veiligheid van de omwonenden, aan het parcours van de Meppel City Run kunnen daar op zondag 26 mei tijdelijk (tijdens de wedstrijd) hinder van ondervinden. De organisatie vraagt hier begrip voor.

Programma

 •  11.00 uur warming-up G Run
 •  11.05 Start G Run
 •  11.25 uur warming-up (lopen naar start) 200 meter Kidsrun
 •  11.30 uur start 200 meter Kidsrun
 •  11.45 uur warming-up 1000 meter Kidsrun
 •  11.55 uur start 1000 meter Kidsrun
 •  12.15 uur warming-up 2000 meter Kidsrun
 •  12.25 uur start 2000 meter Kidsrun
 •  12.50 uur warming-up Framerun
 •  13.00 uur start Framerun
 •  13.20 uur prijsuitreiking Framerun (gewoon op finishlocatie)
 •  13.40 uur start Stad&Esch Scholierenloop
 •  14.00 uur start 8 mijl
 •  14.30 uur start 4 mijl
 •  15:30 AFTERPARTY
 •  15.40 uur Prijsuitreiking (Prinsenplein)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Utrecht Marathon groter dan ooit

Utrecht Marathon groter dan ooit

De spanning stijgt in Utrecht, want op zondag 19 mei vindt het grootste hardloopevenement van de stad plaats: de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park. Dit jaar is het evenement groter dan ooit met 14.000 inschrijvingen en een mooi...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!